Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 10 ilde can ve mal kayıplarına neden olan depremler nedeniyle parti olarak tüm imkânlarını seferber ettiklerini söyleyen Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal; "Bugün hesap sorma değil yara sarma günüdür. Bu zor günleri hep birlikte aşacak, bu yaraları hep birlikte saracağız" diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Yüzyılın en büyük felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler on binden fazla insanımızın hayatını kaybetmesine, on binlerce insanımızın da yaralanmasına neden oldu. Depremlerin ardından milyonlarca insan yaşadıkları şehri terk etmek zorunda kaldı.

YRP Genel Başkanı Erbakan Adana'da Depremzedeleri Ziyaret Etti
Adana merkez ve kırsal ilçelerde toplamda 27 binanın enkaza dönüştüğünü 378 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini binden fazla vatandaşımızın da yaralandığını hatırlatan Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal; "Depremin hemen ardından Genel Merkezimizde Genel Başkanımız Fatih Erbakan’ın yönetiminde bir kriz masası oluşturduk. Biz de Adana’da neler yapacağımızı teşkilatımla birlikte istişare ettik. Tüm teşkilatımız ile ilk andan itibaren deprem bölgelerinde vatandaşlarımıza yardımlara başladık" dedi.

YRP Genel Başkanı Erbakan Adana'da Depremzedeleri Ziyaret Etti
Yeniden Refah Partisi’nin tüm imkânlarıyla milletimizin hizmetinde olduğunu vurgulayan Baysal; " Başkanlık Divan üyelerimiz ve tüm teşkilatımız deprem bölgelerinde milletimizin ihtiyaçlarını belirleyerek ivedi bir şekilde deprem bölgelerine ulaştırılması için çalışmalar yaptı. Ülkemizin dört bir yanından Gençlik Kollarımız enkaz alanlarındaki yardım organizasyonlarına ve kurtarma çalışmalarına fiilen katıldı. Kadın Kollarımız da deprem bölgelerine gönderilecek yardımları koordine ederek afetzedelere ulaştırılmasını sağladı" ifadelerini kullandı.

YRP Genel Başkanı Erbakan Adana'da Depremzedeleri Ziyaret Etti
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın Adana’dan başlayarak depremden etkilenen illerde vatandaşlarımızla görüşüp acılarına ortak olduğunu da sözlerine ekleyen Selahattin Baysal açıklamalarını; "Hesap sorma, ihmali olanların ortaya çıkarılması ve gereken cezaya çarptırılması gereken dönem de mutlaka gelecektir ancak bugün o gün değildir. Bugün yaraları sarma günüdür. Bugün tarih boyunca dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneğini bütün dünyaya vermiş olan Anadolu insanının yanında olma, afetzedelere, depremzedelere el uzatma günüdür. Gün dayanışma ve birlik günüdür" diyerek noktaladı.