Partisinin il başkanları ve yetkili kurullarını toplayan parti lideri Fatih Erbakan'a, büyük çoğunluk “Girmeyelim” yönünde görüş bildirdi. Erbakan, kararı parti binası önünde kalabalık bir partili grubuyla açıkladı:

“MÜSTAKİL KATILACAĞIZ”

– Yetkili kurullarımız ve teşkilatlarımızla gerçekleştirmiş olduğumuz son derece kapsamlı istişare ve müzakereler sonucunda 14 Mayıs 2023'te yapılacak milletvekili seçimlerine tüm seçim bölgelerinde herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak girme kararı almış bulunuyoruz.

Erbakan, partilileri 22 Mart’ta cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediklerini bildirmek üzere ilçe seçim kurullarına imza vermeye davet etti.

“CUMHURBAŞKANI ADAYIYIM”

Erbakan Şu Mesajları Verdi:

– Yine Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Yeniden Refah Partimizin adayı olarak bendeniz Yüksek Seçim Kuruluna başvurumu gerçekleştirdim. Bu kararlarımızın ülkemize, milletimize, İslam alemine bütün insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Bu süreçte YRP'yi Cumhur İttifakına davet eden AKP'li yetkililere teşekkür ediyor, seçimlerde kolaylıklar diliyorum.

– Milli Görüşü yeniden Meclis'e taşımak için, en güçlü bir şekilde temsilini sağlamak için iktidara taşımak için canla başla çalışacağımıza hep birlikte söz veriyoruz. Paylaşımda, yönetimde ve yargıda adaleti tesis etmek için önce ahlak ve maneviyatı her yerde hakim kılmak için milletimizin bu yolculukta destek vereceğinden şüphemiz yoktur. Merhum liderimiz Erbakan ne diyordu; Biz inanır ve çalışırsak Allah bize yardım eder. Allah bize yardım ederse kimse bize galip gelemez.

6284 SAYILI KANUNU KALDIRIN TALEBİ

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmak için AKP’ye sundukları talep listesinde 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu’nun kaldırılması da vardı.