Güncel

Adana Hacı- Bektaş Derneğinden Aşure ve anma

Abone Ol

Hacı Bektaş Derneği Başkanı Kemal Çelik yaptığı konuşmada günün anlam ve önemine değinerek ’’Aşure sevgidir,şükürdür..Hz Muhammedin torunlarının şehit edilmesinin 1337 yılında Ehlibeytin acısını çeken tüm canların oruçları ve hayırlarının kabul olmasını diliyorum’’dedi.
Alevi Bektaşiler’in Hz. Hüseyin’in Kerbela’daki acısı başta olmak 12 imamların acılarını anmak için 12 gün su içmeden Muharrem matemi tuttuklarını da hatırlatan Başkan Çelik , “Amaç bu acıları tekrarlamak ya da öç alma duygularını körüklemek değildir. Bu acıların Kerbela’nın bir daha yaşanmaması içindir. Fakat ne acıdır ki aynı zihniyet günümüzde de Dersim, Çorum, Sivas, Maraş, Suruç ve Ankara katliamlarında da olduğu gibi nice Kerbela’lar yaşatmaktadır” diye konuştu.


“BİRLİK VE BARIŞ AŞURESİ OLUR”

Hacı- Bektaş Derneği Başkanı Kemal Çelik konuşmasının devamında, Muharrem orucu tutan Alevi yurttaşların oruçlarının kabul olması dileğinde bulunarak, “Dağıttığımız aşure, hak için, halk için hakikat ve adalet için, eşitlik, özgürlük için çokluk içinde birliğin güzel bir örneği. Ve tüm insanlığın birliğine vesile olmasını, ülkemize, bölgemize ve dünyamıza barış ve huzurun gelmesini, savaşların artık son bulup, silahların susmasını temini ederiz” dedi.


Başkan Çelik konuşmasının sonunda, Eşitlik, Demokrasi Barış ve Laiklik ilkelerine de değinerek" Öğretisinde, insanı kutsal varlık olarak kabul eden Alevi Örgütlenmesi, kişi özgürlüğünün, inanç ve düşünce özgürlüğünün en aktif savunucusudur, unutulmamalı ki, Alevi örgütlenmesi mazlumun yanında, zalimin, karşısında her zaman taraftır. Yurttaşlarımız arasında yayılmak istenen savaş, şiddet, nefret duyguları yerine, sevgiyi, dayanışmayı, dostluğu egemen kılmak için var gücümüzle çalışmalıyız " dedi.