Bugün saat 10.00’da toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisinde Sayın Üyelerin akıl yolunu izlemeyi tercih ederek aslında tek olan “uygun kararı” vereceklerini ummak istiyoruz. Bu temennimiz olayla ilgili bütün tarafları, elbette olaya taraf olup ancak bugün başlayacak süreçte oylanmayacak olanları da kapsıyor.
Gerçi bazı çok zıt bazı spekülasyonlar da yapılmıyor değil; Örneğin Sayın Durak’ın “mağdur olan kişi” pozisyonunu tahkim için “AKP adayı Çelikcan tercih edilsin” temennisinde bulunduğunu dahi söyleyenler yok değil.
Ancak biz şahsen buna inanmak istemeyenlerdeniz; zira öncelikle biliyoruz ki Sayın Aytaç Durak, gerçekten “âkil” bir kişidir. Maruz olduğu “siyasi linç” operasyonunda, önce karar verip hatta infaz yapanların, kararın gerekçesini ve dayanaklarını, “istim arkadan gelsin” misali sonraya bırakanların; şu anda hummalı bir şekilde sürdürdükleri çalışmalarla, AKP zirvesinde alınıp, ilk olarak “geçici görevden alma” sahnesini sergiledikleri piyesin senaryosunu çözmüş olsa gerek!
  Hatta birileri ne kadar onun için “figüran” dese dahi bizde senaryonun yazılmasında dahli olduğu sanısı uyandıran şimdiki “vekil”in, bu kısa süredeki geciktirici uygulamalarıyla yaptıklarının, ileride bir AKP’li vekil yönetiminde ucu açaık süreçte yapılmak isteneceklere ayna ve gösterge olduğunu görmemek mümkün mü?
Bu vahim ihtimali gören birisinin, sırf kamuoyu nezdinde mağduriyetinin daha da belirginleşmesi gibi bir “hissi” yaklaşımı değil, “akli” yaklaşımı yeğleyeceğinden şüphe etmeyenlerdeniz.
Öte yandan Pazartesi günü gerçekleşen Yüregir İlçe Belediyesi Encümen seçimlerinde ortaya çıkan tabloyu ele alırsak, bugün Büyükşehir Belediye Başkanı vekil seçiminde oy kullanacak 2 Yüregir AKP Meclis üyesinin tavırları dikkate alarak “AKP tulum çıkmayacak” demek hiç de hayalperestlik değil, bilakis gerçekçilik olmak gerekmez mi?
Olayı yakınen takip etmeyenler için: 05 Nisan Pazartesi yapılan Yüregir İlçe Belediyesi Encümen seçiminde 4 AKP’li meclis üyesi (ki 2’si aynı zamanda Büyükşehir Meclisi üyesidirler) Mahmut Çelikcan’ın düzenlediği “AKP listesine” oy vermeyip, CHP ve MHP’li üyelerle birlikte hareket ettiler. Sonuçta AKP listesi seçimi kaybetti; Encümene 1 CHP’li, 1 MHP’li ve 1 de AKP’li Esenkurt seçildiler.
Görülüyor ki olaylar kendi mecrasında cereyan etmekte; üyeler Ankara’dan şişkin bavullarla (herhalde uzun süre kalacakları için çok dolu)  gelen AKP kodamanlarının çabalarını boşa çıkaracak bir irade sergilemektedirler.
Bu durumda geriye kalan ve akıl yolunun icabı/sonucu denilebilecek olan olasılık, Adana’da Nisan döneminde seçim yapılan yerel meclislerde ortaya çıkan iradenin burada da tezahür edeceğidir. İşin daha da güzel yanı, seçilecek “Başkan vekili” muhalefet bloğundan biri olurken bazı AKP’lilerin de ona oy vermek suretiyle bir ortak seçim sonucunun oluşmasına katkı verecek görünmeleridir.
     Böyle olmasında bir diğer faydayı da asla unutmamak gerek; Bugün oy verecek meclis üyeleri eğer AKP’li Çelikcan’a oy verirlerse böylece işin daha da sarpa sarmasına rey kullandıklarını unutmamalıdırlar. Böylece yitirilen zaman dolayısıyla Meclisin feshinin bile gündemde olacağı hiç akıldan çıkarılmamalıdır.
Sonuç olarak başlangıç cümlemizi yineleyelim:  Büyükşehir Belediye Meclisinde Sayın Üyelerin akıl yolunu izlemeyi tercih ederek aslında tek olan “uygun kararı” vereceklerini ummak istiyoruz.