Aladağ, Pozantı, Feke, Saimbeyli Tufanbeyli’yi İl olacak Kozan’a, Seyhan ve Karaisalı’yı Tarsus’a, Ceyhan ve Yumurtalık’ı Osmaniye’ye Yüreğir’i İl yapıp Adana’yı da Oraya Bağladık mı, Tamamdır!...

Başlık uzun oldu biliyorum.

Bilgiden korkulan, bilenin- düşünenin aforoz edildiği günümüzde yaşananlar o kadar açık seçik ki, uzun uzun yazmaya gerek yok.

Malum Atasözünde söylendiği gibi “Anlayana Sivrisinek saz, anlamayana davul zurna bile az

O nedenle; uzun sanılan ama kısacık başlık bile, anlayana anlatıyor her şeyi!

Algıyı, iletişim tekniklerini kullanarak çok güzel yönetebilme kabiliyetine sahip İktidar partilerinin yöneticileri, bu sayede projelerini bir bir hayata geçirebiliyor!

Küçük hesaplar peşinde koşanlar ise büyük hatalar yapıyor.

Uzatmaya gerek yok.

Aladağ, Pozantı, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli, İl yapılması beklenen Kozan’a, Seyhan ve Karaisalı da İl yapılması beklenen Tarsus’a, Ceyhan ve Yumurtalık da Büyükşehir yapılması beklenen Osmaniye’ye, Adana’yı da Karataş ile birlikte İl Yapılacak Yüreğir’e bağladın mı sorun kalmayacak!

Tek sorun var;

Şimdiki Adana’nın coğrafi olarak merkezinde olan İmamoğlu İlçesi ne olacak ciddi sorun! Yeni yapılacak hangi il veya Büyükşehir’e bağlarsan üzülenler çıkabilir. Eee İl olması beklenen! Tarsus, Kozan, Yüreğir ve Osmaniye’de yaşayanları üzmemek lazım.

Bence İmamoğlu İlçesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na bağlanırsa tamamdır bu iş.

Muhalefet de üzülmemiş olur!

Sonuçta bir şey kalmadığı için ne şiş yanar ne kebap!