Güncel

Amaç kütüphaneye ilgiyi arttırmak

Abone Ol

Adana İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, vatandaşların kütüphaneden ve kitaplardan daha fazla faydalanmasını sağlamak için kütüphane hizmetlerinde sürekli yenilikler gerçekleştiriyor. Bu yeniliklerin  son örneği de üyelik işlemlerinin elektronik ortamda yapılmaya başlanması oldu.

Adana İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Arslan, ‘’Amacımız daha kaliteli ve daha ulaşılabilir hizmet vererek okuyucu kitlemizi çoğaltmaktır. Daha fazla insanımıza hizmet etmek için, kütüphaneye üye olma işlemi sırasında istenen ikametgah, öğrenim belgesi gibi evrakları artık istemiyoruz. Üyelik için Nüfus cüzdanı yeterli görülmekte ve herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Sadece 18 yaşından küçük olanların bir sefere mahsus velisiyle gelmesi gerekmektedir. Aldığımız yeni sistemle üyelikler kısa sürede ve elektronik ortamda yapılarak okuyucuya bir yıl kullanabileceği suya dayanıklı şık bir kimlik verilmektedir’’dedi.

Kütüphanede her konuda, her düzeyden  okuyucunun faydalanabileceği binlerce kitabın bulunduğunu belirten Adana İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Arslan, ‘’okuyucu kitlesini genişletmek amacıyla   görme engellilerin ve az görenler ile renk körlüğü bulunan vatandaşların da kütüphane hizmetinden yararlanabilmesi için yeni cihazlar ve bilgisayar proğramlarını Bakanlığımız Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünden sağlanan ödenekle kütüphanemize kazandırmış bulunmaktayız. Ayrıca her ay kitap sergileri açmaya devam etmekteyiz. Bu ay da 14 Şubat Sevgililer Günü neniyle Sevgi konulu kitap sergisi açacağız. Vatandaşlarımızı ücretsiz üye olmaya kitap ve süreli yayın okumaya ve kültürel etkinliklerimizi görmeye davet ediyoruz’’ şeklinde konuştu.