Güncel

Av. Küçük'ten Lozan mesajı

Abone Ol

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“Lozan Barış Antlaşması tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altına girmemiş bir milletin emperyalistler tarafından etkisizleştirilip tarih sahnesinden silinmesine, Anadolu’yu üç parçaya bölme amaçlarına ve Sevr Antlaşması’na karşı başlatılan isyanın zaferle sonuçlandığını gösteren tarihi bir belgedir. Lozan’da sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları belirlenmedi. Birer sömürü aracı olan kapitülasyonlar da sona erdi. Böylece Türkiye Cumhuriyeti tamamen özgür, bağımsız ve sınırları belirli bir ülke olarak yoluna devam etti.

Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık yolundan ilerleyerek, birlik beraberlik içerisinde hareket etmek suretiyle güzel ülkemizin bağımsız ve özgür olma özelliğini hep birlikte korumalıyız. Ancak bu şekilde gençlerimize iyi bir gelecek bırakabilir ve çağdaş medeniyetler düzeyinde değerlerimizi yükseltebiliriz. Adana Barosu olarak demokratik, laik ve demokratik cumhuriyetimizi özgür, bağımsız ve hukukla donanmış bir ülke olma mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Bu vesileyle bir kez daha ulusal kurtuluş savaşında yitirdiğimiz şehitlerimizi, “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İsmet İnönü’yü ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için mücadele veren isimsiz kahramanlarımızı rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi ve barışın yazılı belgesi olan Lozan Antlaşması’nın yıldönümü kutlu olsun."