Güncel

Başkan Uludağ kan bağışı yaptı

Abone Ol
Merkez Aksoylar Cami civarında gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’da katılarak kan bağışında bulundu. Vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği kampanyaya, Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Belediye Başkanı Bilal Uludağ, İl Müftüsü Arif Gökçe, Türk Kızılayı Derneği Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Başkan Yardımcıları Mahmut Nimet Dalkır, Şaban Üçgül, bazı Belediye meclis üyeleri de katıldılar. Katılımcılar Kızılay tarafından hazırlanan pilavın dağıtımını da birlikte yaptılar.

Kan bağışına destek veren Başkan Bilal Uludağ, Adana’mızın ve ülkemizin günlük kan ihtiyacını karşılamak için düzenlenen kampanyaları her zaman desteklediklerini söyledi.  Birgün herkese gerek olacak kan ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamaktan duyduğu memnuniyeti de dile getiren Başkan Uludağ, ''Bugün buraya kadar gelerek kan bağışında bulunan tüm Sarıçamlı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bir ünite kan bağışı ile bir canın yaşama tutunmasına destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Kızılayı gerek günlük hayatta,  gerekse savaş, afet gibi olağanüstü koşullarda, zaman ve ortam gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan önemli bir kuruluşumuzdur.''diye konuştu..

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, bağış etkinliğinde, kanın önemini vurguladı.  Ramazan Saygılı, sabit birimlerinin yanı sıra her hafta kan bağış araçları ile farklı STK veya kurumlara misafir olduklarını da ifade etti. Saygılı, “Adanalılar, kan bağışı konusunda daoldukça duyarlı. Duyarlı halkımız ve yöneticilerimiz sayesinde kan bağışları konusunda Türkiye genelinde lider durumdayız. Kimsenin hastanede kan aramasını istemiyoruz. Bu kampanya için emeği geçen başta Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ olmak üzere katılan tüm vatandaşlara teşekkür ediyoruz.’ şeklinde konuştu.