Güncel

Ceyhan'da arsa ve taşınmaz ihaleleri iptal

Abone Ol

Ceyhan Belediyesi Encümeni bu gün Ceyhan Belediyesi meclis salonunda toplanarak daha önce Hükümete Devlet Hastanesi olarak verilen ancak nehre çok yakın olduğu gerekçesiyle reddettiği arsayısın satışı başta olmak üzere bu gün yapılacak olan tüm ihaleleri iptal ettiğini açıkladı.

Ceyhan Belediyesi Başkan Vekili Celal Arık, Encümen Üyeleri Fuat Toygar ve Halil İbrahim İldeş yaptıkları açıklamalarda, daha önce Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyesi ile birlikte Ceyhan Belediye Başkan adayı Alemdar Öztürk’ün açtıkları yürütmeyi durdurma kararını mahkemece red edilmesine rağmen. Satışlarda her hangi bir hukuksuzluk söz konusu değilken bu satışların siyasi malzeme yapılmasından duydukları üzüntüyü dile getirerek bu satışların seçimlerden sonraya bırakılmasına karar verdiklerini söylediler.

Daha önce Hükümete Hastane yeri olarak verildiğinde beğenmedikleri yerin bir anda kıymete binmesine bir anlam veremediklerini belirten Encümen Üyeleri, “Buraya alacak olan insanlarımız buraya Özel Hastane, İş yerleri ve Otel yapılacaktı. Bu bölgede yaşayan insanlarımızın da evleri ve arsaları değerlenecekti. Orası da kıymetlenecekti. Ceyhan Belediyesi’nin yapmış olduğu rutin işleri secim öncesi Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyesi ve Adayı suiistimal yapmışlardır. Mahkeme’nin satışında her hangi bir problem yoktur demesine rağmen siyasi malzeme yapıldığından dolayı bu gün yapılacak olan ihaleyi seçimden sonra yapılmasına oy birliği ile kar verdik” dediler.