Güncel

Dolgun: Alanları hükümete dar edeceğiz

Abone Ol

%12 Ek Zam Talebini Dillendir!İş Güvencene Sahip Çık Mitingiyle ilgili bilgi veren Dolgun,Biz Susmayacağız, sizde susmayın dedi.

4 Nisan tarihinde Ankara’yı bu hükümete dar edeceklerini kaydeden Dolgun Adana’dan bu mitinge üç binin üzerinde memurun katılmasını beklediklerini söyledi.

Bu Mitinge katılmak isteyen Vatandaşların 3 Nisan Akşamı eski adliye civarı İnönü caddesi Teksif İş hanı Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilciliği önünde araçların hareket edeceğini ifade etti

Türkiye Kamu-Sen’in 4 Nisan 2015 tarihinde Ankara’da yapacağı büyük mitingle ilgili önemli açıklamalar yapan Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu şube Başkanı Selahattin Dolgun,Yüzbinlerce Memurun bu alanda hakkını arayacaklarını söyledi.

,Dolgun “Bu mitingleri neden yapıyoruz? Çünkü insanların kendine getirilmeye ihtiyacı var. Bu miting konusunun temasını insanlara bir bir anlatacağız. Mitingimizin teması nedir? ‘Ek zammı unutma, iş güvenceme dokunma.’ Mitingimizin amacı; kamu çalışanlarının haklarına sahip çıkmaktır. 4 Nisanda Başkent’in göbeğinde bir araya gelerek tek yürek olacak ve ahlaksızlığa, namussuzluğa ve kul hakkı yiyenlere sessiz kalmayacağımızı hep bir ağızdan cesaretle haykıracağız.” Diye konuştu.

İktidarın devlet memurlarının iş güvencesini elinden almak ile ilgili değişik zamanlarda yaptığı konuşmaları Kamu Sen Genel merkezinin bir kitapçık haline getirdiklerini ifade eden Dolgun, Bu kitapçığı herkesin okumasını istiyoruz. Öğretmenler odasında, Yurt-Kur’da, üniversitelerde, diğer kurum ve kuruluşlarda bütün memurlar yaklaşan tehlikeyi artık görmelidirler dedi.

DolgunDevlet memurlarını idareciler ya da siyasiler tarafından kıdem tazminatı verilerek istenildiği zaman kapının önüne koyabilecek bir model getirecekler. Bütün devlet memurlarının bunu görmesi gerekir. Devlet memurlarının adeta canına kast ediliyor. Devlet memurlarına ‘Seni un ufak edeceğim, seni bitireceğim’ deniliyor. Alenen üzerimize gelen bu tehdide rağmen yandaş sendikanın bu kadar üyesi sendikaların bu sessizliğine nasıl sabrediyorlar, nasıl kabullene biliyorlar anlamıyorum. Buna anlam vermek mümkün değildir. Toplantılarda, istişarelerde her yerde ‘İş güvencemiz elimizden alınacak’ diye bas bas bağırıyoruz. İnsanlar iş güvencelerinin kaldırılacağının farkında değiller dedi.

4 Nisan 2015’teki miting kamu çalışanları için çok önemlidir diyen Dolgun Bütün kamu çalışanlarını Ankara’ya davet ediyorum. Gelin beraber bizlere kumpas kuranları tüm Türkiye’ye deşifre edelim. Kamu çalışanlarına nasıl bir gelecek oluşturmaya çalışıldığını bütün herkese gösterelim.Ayrıca, iş güvencesinin öneminin anlaşılması için 4/C’lilerin somut bir ibret olduğunu vurgulayarak “ iş güvencemizi kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyayız. 4/C’lerin durumu herkese örnek olmalıdır. Onlarda bir zamanlar iş güvenceli kamu görevlileriydi. İş güvenceleri olmadığı için , kıdem tazminatları verildi ve kapının önüne konuldular.”açıklamasında bulundu