Adana Kültür ve Sanat Derneği 18. Puduhepa ödülleri sahiplerini buldu. Mimar Murat Ulaş ödülünü arkeolog Doç. Dr. Serdar Girginer'den, sivil toplum örgütü üyesi-yazar-emekli öğretmen Hatice Güvel ödülünü eski Kültür ve Turizm Bakanı-Eczacı Timuçin Savaş'tan, Gazeteci-sivil toplum örgütü üyesi Orhan Apaydın ödülünü Seyhan Belediye Başkan yardımcısı avukat Türkan Eşli'den, Sümerolog-yazar Muazzez İlmiye Çığ ödülünü 25 ve 26.Dönem CHP Adana Milletvekili inşaat mühendisi Zülfikar İnönü Tümer'den aldı.
Adana Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ayşe Meltem Baş, açış konuşmasında Puduhepa'nın Adanalılığına ve kadın hakları savunuculuğuna vurgu yaparken derneğin kurucu başkanı merhum Nuran Terliksiz'i de andı.
Doç. Dr. Serdar Girginer'in hazırladığı Tatarlı Höyük kazısı ve Hitit uygarlığı sunumundan sonra, önceki yıllarda ödül alanların anımsatıldığı kısa bir video izletilen ödül töreninin sunuculuğunda Nazan Balcı ve Halit Gökmen vardı. Gecede Muazzez İlmiye Çığ'a ilgi çok büyüktü. Salonu tıklım tıklım dolduran izleyiciler Muazzez ilmiye Çığ ile fotoğrafta yer alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Muazzez ilmiye Çığ, ödülünü alırken "Puduhepa benim arkadaşım" dedi. Yüz yılı aşan yaşam serüvenine karşın berrak belleği ve duruşuyla adeta Hitit kraliçesi gibi salonda fırtına estirdi.