Kesmez, belge töreni öncesinde yaptığı konuşmada, ISO 9001:2008 kalite yönetim sisteminin, Türkiye´nin de üyesi bulunduğu ve dünyanın en gelişmiş ülkelerinin oluşturduğu bir organizasyon olduğunu belirterek, "Hizmetlerinin kaliteli olduğuna inanan kurum ve kuruluşlar bu belge ile uluslararası alanda da tescil ettirerek ispat etmiş olurlar. Değişim ve gelişim evrensel bir kuraldır. Bütün sistemler için zorunluluktur. İşte bu zorunluluk, Adana Emniyet Müdürlüğünü, kaliteli yaşama ayak uydurmaya, değişim ve gelişim konusunda bir çalışmaya itmiştir. Adana Emniyet Müdürlüğü yasal mevzuatlar çerçevesinde hizmetlerini zaten vermekte idi. Verilen bu hizmetin TSE tarafından belgelendirilmesi, kuruma prestij kazandıracak, personelin motivasyonunu artıracak, kısa sürede, en iyi, en verimli, sürekli gelişimi sistemleştirmeyi sağlayacaktı. Bu beklentilerle kalite yolculuğuna çıkıldı. Zor olacağı zaten önceden biliniyordu. Sunulan hizmetlerin çeşitliliği, standardize edilememesi, personelin ve vatandaşların kalite konusundaki kavram zorluğu, personelin sayıca çokluğu, vatandaşların hizmet almadaki beklentilerinin aynı olmaması çıkan zorluklardan bazılarıydı. Bunların aşılması, işin en zor kısımlarıydı. Problemler bir bütün olarak ortadan kaldırılamazdı. Küçük parçalar halinde sırasıyla çözülmesi gerekmekte idi. O yol kabul edildi" dedi.

Kalite yönetim sisteminin, eleştiriye açık, sorgulayabilen, yenilikçi, yaratıcı, katılımcı, ekip çalışması, öneri ve sürekli geliştirme isteyen sistem olduğuna dikkat çeken Kesmez şunları söyledi:
"Ülkemizde yaşayan insanların kaliteli hizmete layık görülmesi, personelin bu hizmeti vermeyi boynunun borcu olarak kabul etmesi her zaman bitmeyen enerji ve beslenilen kaynak oldu. Vatandaşlar bir müşteri gibi görülmeye başlanılarak, onlara en iyi hizmeti vermeyi yönetim felsefesinin odak noktası olarak kabul edildi. Olaylara sistematik ve bilinçli yaklaşılmaya başlanıldı. Kurum çalışanlarının kendine olan özgüvenini, işini sevme ve sahiplenme duygusunu daha da artırdı. Bununla da kalmayıp problemlere çözüm bulmada aktif katılımlar sağlandı. Takım ruhu gelişti. Hizmet alanların beklentisi, zamanında eksiksiz ve güvenilir olarak en iyi şekilde karşılandıkça, memnuniyet duyulmasından, memnun olma duygusu oluştu. Müdürlüğümüzün Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları ile pratik uygulamalar tamamlanmış, TSE´ye 1 Mart 2010 tarihinde müracaat edilmiş, 22 Mart 2010-24 Mart 2010 tarihleri arasında 3 gün süren tetkikten geçmiş, tetkik sonucunda TSE Genel Müdürlüğü yürütme komitesi kararına göre 25 Mart 2010 tarihinde Adana Emniyet Müdürlüğünün Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almaya resmen hak kazandığı belirtilerek, vermiş olduğumuz hizmetlerin Uluslararası Standartlarda olduğu, 25 Mart 2010 tarihinde Kalite Belgesi alınarak tescillenmiş oldu. Artık Adana Emniyet Müdürlüğü olarak Kalite belgesi alınmıştı ancak Kalite yolculuğu bitmemişti. Belgeyi almaktan daha zor olan bir yola girilmişti, o da " belgeyi uzun yıllar hakkıyla taşıma " yoluydu. Bu yolda emin adımlarla yürüyerek en iyi hizmetin verilmesi sağlanacaktır."

Adana Valisi İlhan Atış ise Türkiye´nin ilelebet var olmasının hukuk devleti olmaktan geçtiğini, hukuk devletinin bir çınar gibi güçlendirdikçe her şeyin daha güzel olacağını belirterek, "Bunu güçlendirecek en güçlü yapı emniyet teşkilatıdır. Çocuğunun doğum gününü, eşinin hasta olmasını unutarak fedakarca çalışan polis teşkilatımız bu belge ile artık adliyeye ve diğer kurumlara kolaylık sağlayacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Adana Valisi İlhan Atış, Kesmez´e kalite yönetim belgesi ve bayrağını verdi.

Törenin ardından şube müdürlüklerinin ve büro amirliklerinin ürünlerinin sergilendiği sergi gezildi.

Sergide, polis köpeği çocukların ilgisini çekti. Sergiye gelen çocuklar köpekle bol fotoğraf çektirdi.