Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, 2020 yılında Adana’da gerçekleştirilen projeler ile kamu hizmetleri değerlendirilerek 2021 yılına ilişkin yol haritası tüm detaylarıyla ele alındı.

Toplantıda konuşan Vali Elban,  vatandaş memnuniyetini esas alan yönetim anlayışıyla kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı, verimli ve ekonomik bir şekilde sunulması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine vurgu yaptı. “Bizler vatandaşa hizmet için varız.” diyen Vali Elban, bu hususta gösterilecek hassasiyetin, vatandaşların devlet ile olan kucaklaşmasına katkı sunacağını dile getirdi.

Mevcut yatırımların en güzel şekilde sonuçlandırılması ve Adana’nın yeni yatırımlarla buluşturularak geleceğe en güzel şekilde hazırlanması için azami gayreti göstermeye devam edeceklerini söyleyen Vali Elban, “Gayemiz bu güzel kenti, tüm ilçeleriyle beraber daha ileri noktalara taşımak. Hepimiz biliyoruz ki Adana, birçok potansiyeli bünyesinde barındıran, Türkiye’nin önde gelen kentlerinden biri. Şehrimizin gerek sanayi gerek tarım gerekse muhtelif alanlardaki mevcut potansiyelini en iyi şekilde değerlendirecek ve Adana’yı el birliği ile geleceğin parlayan yıldızı yapacağız. Bunun için de her zamankinden daha çok çalışacağız.” dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının Adana’da yarattığı etkilerin de ele alındığı toplantıda Vali Elban, “Salgının il genelindeki seyrini anbean takip ediyoruz. Salgının yayılım hızını azaltmak için her kurumumuzun üzerine sorumluluk düşmektedir. Bilindiği üzere temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken bir dizi kural uygulamaya geçirilmektedir. Vatandaşlarımızın belirlenen bu kurallara uymasını sağlamak için sık sık hatırlatmalarda bulunmalı, kuralların uygulanabilirliğini denetlemeliyiz. Vatandaşlarımız da dahil olmak üzere her birimiz üzerimize düşen bu sorumlulukları yerine getirebilirsek salgın tehlikesinden o derece kurtulabiliriz.” dedi.

Konuşmasının devamında yeni yıla girerken bir önceki yılın mukayesesini yaparak önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmaların bu doğrultuda değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Elban, “Tüm yaşanmışlıklarıyla 2020 yılını geride bırakırken fert ve millet olarak 2021 yılının refah, sağlık ve mutlulukla geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

Vali Elban’ın konuşmasının ardından toplantı, yapılan çeşitli değerlendirmeler ve karşılıklı görüş alışverişiyle son buldu.