İMO Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, “Bilim insanları ülkemizin en büyük sorunu depreme, geoteknik biliminin penceresinden bakacak” dedi
ADANA- Yerli ve yabancı  inşaat mühendislerinin katılacağı ve  12 oturumda, 75 bildirinin sunulacağı  4. Geoteknik  Sempozyumu yarın başlıyor.
İMO Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır,  1-2 Aralık tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’ndeki sempozyumda bilim insanlarının ülkemizin en büyük sorunu depreme, geoteknik biliminin penceresinden bakacaklarını söyledi. Bakır şöyle dedi:
“İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi, hem kentimiz hem de mesleğimiz açısından önem arz eden bir sempozyum toplamanın haklı gururunu yaşamaktadır. Çünkü sempozyumun teorik çerçevesi deprem tehlikesi altında bulunan ülkemiz için hayati önem sahip konularla çizilmiştir.
1-2 Aralık 2011’de Çukurova Üniversitesi kampusunda dördüncüsü toplanacak Geoteknik Sempozyumu, İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nin sahipliğinde, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Zemin Mekaniği ve Temel Mühendisliği Türk Milli Komitesince ortaklaşa düzenlendi.
Depremler medeniyetlere zarar vermekte, medeniyetlerin izlerini ortadan kaldırmakta, inşaat mühendisleri ise medeniyet oluşturmaya ve medeniyetlerin izlerini taşıyan köprüleri, yolları binaları inşa edip geleceğe taşımaya çalışmaktadır.
İnanıyoruz ki, bir deprem ülkesi olan Türkiye, doğa hareketi olan depremin doğal afet olarak yaşanamaması için, geotekniğin önemine haiz olacak, zemin ile yapı arasındaki bütünlükçü ilişki, bilimsel esaslar ışığında deprem önlemleri başlığı altında düzenlenecek listenin ilk sırasında yerini alacaktır.”
İMO Başkanı Bakır, İnşaat mühendisliğinin özel alanı olarak tanımlanan Geoteknik biliminin, depreme hazırlık sürecinin de ilk adımı ve mihenk taşı olarak görülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.