Yıl boyunca yurt içinde Adana’yı yurt dışında da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil eden ve uluslararası alanda kazandığı derecelerle Paragliding Süper Final-Kolombiya ve Paragliding Kolombiya Cup-2013’te mücadele etmeye hak kazanan AHAS’ın Başkanı Güner Akkaya, “3-27 Ocak tarihleri arasında Kolombiya’da gerçekleştirilecek müsabakalara katılmanın gururunu yaşıyoruz. Bu gurunu yaşamamızı sağlayan ve bize her konuda destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Zihni Aldırmaz’a çok teşekkür ediyoruz. Sporun ve sporcunun dostu Zihni Aldırmaz, bize maddi manevi destek olarak, ülkemizde ve Adana’da yamaç paraşütü sporunun gelişmesine büyük katkı sağladı. Kendisine mimnettarız” dedi.

AHAS Yamaç Paraşütü takımının Kolombiya’da kendisi dışında Yiğit Yıldırım, Ayşe Bayrak ve Muzaffer Dündar ile mücadele edeceğini belirten Güner Akkaya, “Kolombiya’da Adana’yı Büyükşehir Belediyesi’nin bayrağı ile temsil etmekten mutluluk duyuyoruz” ifadesini kullandı.

Güner Akkaya, yıl içinde Brezilya, Fransa, Bulgaristan ve Sırbistan’da Türkiye’yi temsil ettiklerini, buralardaki başarılı sonuçların ardından Kolombiya’da yarışmaya hak kazandıklarını bildirdi.