ZMO youtube kanalından canlı olarak yayınlanan ve moderatörlüğünü Adana Şube Başkanı Feyzullah KORKUT’un yaptığı “Türkiye`nin Tarımsal Potansiyeli, Örgütlenme ve Pazarlama Sorunları, Çözüm Önerileri” başlıklı panele Akın Özdemir’in eşi Mine Özdemir, ZMO Başkanı Baki Remzi Suiçmez, önceki dönem ZMO Başkanı Gökhan Günaydın, İstanbul Şube Başkanı Murat Kapıkıran konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan ZMO Adana Şube Başkanı Feyzullah Korkut, Akın Özdemir’in öldürüldüğü 18 Aralık 1978 tarihine kadar kır emekçilerinin ve ziraat mühendislerinin sesi olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu:

Akın Özdemir Ziraat Mühendisi idi, şair idi, sanatçı idi, örgütçü idi. Akın Özdemir bu ülkenin yiğit bir insanıydı. İlerici, devrimci, demokrat, mücadeleci, önder bir insandı. Topraksız köylüleri, yoksul üreticileri, tarım işçilerini örgütlüyor, sömürü düzenine karşı demokratik kooperatifler yoluyla bir araya gelerek emeklerinin ve topraklarının sahibi yapmaya çalışıyordu. Eğitim sistemini eleştiriyor, “İnsanı aç, toprağı aç, hayvanı aç olan bir ülkede kutlama yapılmaz, olsa olsa hesaplaşılır” diyordu. Bizler meslektaşları olarak özlemlerine, hedeflerine, mücadelesine sahip çıkmayı görev biliyor, Akın Özdemir’i ölümünün 42. yılında özlem ve saygıyla anıyoruz.

Etkinlik Akın Özdemir Parkı’ndaki anıta karanfil bırakılması ve mezarı başındaki anma ile son buldu.