18 kişinin yargılandığı davanın istinaf duruşması, Adana Bölge Adliye Mahkemesi’nde görüldü.  Mahkeme, Kozan Ağır Ceza Mahkemesi’nin sanıklar hakkında verilen hükmü ortadan kaldırılarak yeni kararı açıkladı. Buna göre daha önceki mahkemece 12 yıl 2 ay hapis cezası alan yurdun sahibi olan Derneğin Başkanı İsmail Uğur’un, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olma suçundan” 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, daha önceki duruşmada 11 yıl 1 ay hapis cezası alan Yurt Müdürü Cuma Ali Genç’in “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma suçundan” 13 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Diğer sanıklar Yurt Müdür Yardımcısı Mahmut Deniz, Mahir Kılıç, Mustafa Öztaş, Ramazan Keleş, Ramazan Dede’nin de aynı suçlardan 11 yıl 3 ay, hapis cezası ile cezalandırılmasına Zeki Yılmaz’ın ise 4 yıl 2 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

DURUŞMA ÖNCESİ AÇIKLAMA

Duruşma öncesi, yangında hayatını kaybeden çocukların aileleri adına açıklama yapan avukat Evren İşler, “Kamu görevlileri de dahil, gerçek sorumlular yargılanıp hak ettikleri cezayı alana kadar bu mücadele bitmeyecek” dedi.  Avukat Evren İşler, ölümlerin, Aladağ'ın dağ köylerinde yaşayan çocukların cemaatlere teslim edilmesinin sonucu olduğunu söyledi.

DURUŞMA SİYASİLER VE STK'LARCA TAKİP EDİLDİ

Duruşmayı, yangında yaşamını yitiren çocukların ailelerinin yanı sıra CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ayhan Barut, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ile Türkiye Barolar Birliği, Adana Barosu, CHP Adana İl Başkanlığı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve çok sayıda sivil toplum kuruluşundan temsilci de izledi.