Dernek üyelerinden büyük ilgi gören ve yöresel kıyafetler giymiş genç kızlarla hatıra fotoğrafı çektiren Zihni Aldırmaz, “Burada, bu güzel ortamda sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” ifadesini kullandı.
Aşure gününe gelenler arasında çok sayıda kadın olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Zihni Aldırmaz, “Hanımlar ailenin temel taşıdır. Hanımlar bizim için çok önemlidir, çünkü ilk terbiyeyi annelerden alırız. Onların başımızın üstünde yeri var” dedi.
Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ ise Vali Hüseyin Avni Coş’un çok istemesine karşın etkinliğe gelemediğini söyledi. Böyle günlerde insanların birbirine daha da yakınlaştığını belirten Karadağ, Adana’nın birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu kayderek, böylesi günlerin önemine vurgu yaptı.
Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği Onursal Başkanı Fatma Kiminsu ise Dernek Başkanı Kasım Gül adına yaptığı konuşmasında aşure gününün öneminden bahsetti ve katılanlara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Zihni Aldırmaz, Derneğin Onursal Başkanı Fatma Kiminsu’ya fincan takımı hediye etti.
Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin aşure gününe Vali Yardımcıları Mustafa Yüksel Karadağ, Adem Yılmaz, Durmuş Gencer ve İbrahim Avcı ile AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ve çok sayıda davetli katıldı.