Siyasi parti, STK ve Derneklerin Başkan, yönetim veya üyeleriyle vatandaşların katılım gösterdiği toplantıda açıklamayı Adana Alevi Platformu Dönem Sözcüsü Sıtkı Keskin okudu. Yaşamını yitirenleri bir kez daha andıklarını kaydeden Keskin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"MADIMAK KATLİAMININ 29. YIL DÖNÜMÜNDE CANLARIMIZI UNUTMADIK"

"Dönen dönsün ben dönmezsem yolumdan diyen; Pir Sultan’a yoldaş olanlar, yaren olanlar kıymetli basın mensupları sevgili dostlar, yol arkadaşlarımız 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta Madımak otelinde kaybettiğimiz hunharca vahşice yakılarak katledilen canlarımızın aramızdan ayrılışının 29. senesinde hoş geldiniz.  2 Temmuz 93’te Sivas Madımak otelinde yitirdiğimiz canlarımız hepsi birer değerdi. Kimi sanatçı, Kimi gazeteci, kimi karikatürist, kimisi de aşıktı ve ozandı.  Kimileri de daha gencecik Ülkemizi Emperyalizme, faşizme, gericiliğe, karşı savunacak ve bunların karşısında dimdik duracak ülkemizin istikbali birer fidandı.

"KATLİAMIN ARKA PLANI VAR"

Bu katliamın tarihi bir arka planının olduğunu daha önce de söyledik bugün yine söylüyoruz. Katliamı gerçekleştiren planlı güçlerin programlı davrandıklarını biliyoruz.  Katliam, demokrasiyi eşitliği özgürlüğü toplumsal inançsal ve kültürel farkındalıkları yok sayıp bunları düşman bilen tek tip ulus, tek tip yurttaş yaratmaya çalışan zihniyettir ve o zihniyetin ürünüdür.  Ateşe semah duranlara selam olsun.  Devlet ve devletin adaleti; 29 yıldır Sivas’ta diri diri yakılan katledilen 33 Can, akademisyen gazeteci aydın ülkenin vatandaşı için adaleti sağlayamadı. Adalet talebimiz devam etmektedir, adalet talebimizle beraber madımak otelinin utanç müzesi olarak yeniden düzenlenmesi ve bu katliama sebep olanların gerekli cezaya çarptırılmaları önceliğimizdir. Dünyanın yüz karası olan bu katliamı asla unutmadık unutmayacağız. 

"BU KATLİAM SIRADAN BİR OLAY DEĞİLDİR"

Bu katliam sıradan bir hadise değildir. Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan gelişmeler baktığımızda katliamın neden ve niye yapıldığı az çok anlaşılmaktadır. Katliamın 29. yılında demokratik, özgür, eşit, halkların kardeşçe bir arada yaşadığı bir ülke mücadelemiz devam ediyor ve devam edecek. 
Ayrıca 2 Temmuz 93’te yapılan katliamın uluslararası düzeyde evrensel bir anma günü olarak kabul edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Katliamda ateşte semah duran canlarımızın direnci bilinci ve inancının yaşatılması ve daha başka katliamların yaşanmaması için insanlığın, siyasal ve kültürel belleğinde bu katliam asla unutulmamalıdır. Bu anlamda tüm demokrasi güçlerini, ülke kamuoyunu taleplerimize destek vermeye çağırıyoruz.

"UNUTMAYACAĞIZ"

2 Temmuz 93 de yaşanan katliamı; o gün devletin en tepesinde ülkeyi yönetenlerin çok şükür otelin içindeki ölenlerin dışında dışarıdaki vatandaşımıza bir şey olmamıştır demesini, Belediye başkanının gazanız mübarek olsun demesini, İtfaiye erinin bir yazarımızı itfaiye merdivenlerden sürüklemesini,  Allah Allah nidalarıyla cuma namazından sonra Müslüman Türkiye naralarıyla yakın yakın oteli diyenleri; yeteri kadar destek vermeyen komutanları suçlulara sahte kimlik düzenleyenleri ve Sivas madımak davasının zaman aşımını ülkemize hayırlı olsun diye bildiren ülke yöneticilerini unutmadık, unutmayacağız.

"YÖNETENLERE GÜVENMİYORUZ"

Siyasal sürecin hızlandığı seçim takviminin hemen hemen belli olduğu bu günlere ne yazık ki Hacı Bektaşi Veli anma törenlerinin resmi tarihi olan 15, 16 ve 17 Ağustos tarihlerine yakın tarihlerde alternatif anma programları düzenleme çabası söz konusu. 
Alevi yerleşkelerinde hafızlık kursu açmak isteyenleri ayrıca Alevi inancına ve kültürüne sahip olan kurumlarımızdan bu yaratılan alternatif programlara destek olunmasını İsteyenleri görüyoruz. Buda yetmiyormuş gibi dedelerimize çeşitli şekillerde Kerbelâ ya ve hacca götürmeye çalışanları görüyoruz. Bu zihniyet hem Cemevi ibadethane değil ticarethanedir diyen, hem de Alevileri arka bahçesi olarak görme niyetinde olan zihniyettir. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. 
Çünkü bizi yönetenlerin samimiyetine güvenemiyoruz, güvenemiyoruz. 

"KAMUDA ALEVİLER YOK SAYILIYOR"

20 yıl içinde yapılan ve sonuçsuz kalan Alevi çalıştayları hep sonuçsuz kalmıştır. Bu süre içinde devletin yönetim kademelerinde kamuda Alevi bürokrat ve çalışanlara baktığımızda ne yazık ki Alevilerin yok sayıldığını biliyor ve görüyoruz.  Şu bilinmelidir ki Aleviler bu ülkenin olmazsa olmazlarıdır. Alevi inancı ve kültürü de bu ülkenin geleceğinin teminatıdır. Bizler dün vardık bugün varız yarın da var olacağız. Pir Sultan aptalın dediği gibi Sizde Şah diyeni öldürürlerse ben de bu yayladan Şah’a giderim şiarıyla; derimizi yüzdüler, yaktılar katlettiler ve öldürdüler ama yıldıramadılar herkes bunu böyle ki bilsin bizler bir gider bin geliriz. Madımak katliamının 29. yılında emperyalizme, faşizme, ırkçılığa, gericiliğe, yobazlığa, adaletsizliğe, yoksulluğa karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecektir.

KATILIMCILAR

ADANA ALEVİ PLATFORMU
PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ ADANA ŞUBESİ
ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ ADANA ŞUBESİ 
AKDENİZ SOSYAL DAYANIŞMA EĞİTİM KÜLTÜR SAĞLIK VAKFI
ŞAKİRPAŞA CEMEVİ
ARAP HALKI ALEVİLERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
YÜREĞİR CEMEVİ
EHLİBEYT İNANÇ EĞİTİM KÜLTÜR VAKFI
SİVAS SERİNYAYLA SOSYAL YAR. DAYANIŞMA KÜL. DERNEĞİ
DEMOKRATİK ALEVİ DERNEKLERİ ADANA ŞUBESİ 
DERSİMLİLER DERNEĞİ ADANA ŞUBESİ
VARTOLULAR DERNEĞİ ADANA ŞUBESİ
BULAMLILAR DERNEĞİ
HACI BEKTAŞİ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI CEYHAN ŞUBESİ