Asansör kazası, geçtiğimiz günlerde 100. yıl mahallesi, 85139 sokak üzerinde bulunan Pektaş apartmanında yaşandı.  Asansöre, zemin kata inmek isteyen ve taşıma kapasitesi kadar 4 kişi bindi. Ancak asansör hareker errikten sonra iddiaya göre zemin kata çakıldı. Asansör kazasında 4 kişi hafif şekilde yaralandı. Kas ezilmesi yaşayan yaralıların durumu iyi. 

Ancak bu kaza asansör denetimlerini akla getirdi. 

Bu gibi olumsuzlukların yaşanmaması için Belediyeler sorumluluk alanında bulunan aprtmanların asansörlerini sıkı şekilde denetliyor. Belediyeler bunun için yetkili kurumlarla her yıl sözleşme yaparak asansörlerin profesyonel kişilerce denetlenip standartlara uygunluğunu kontrol ettiriyor.

Yıl içinde henü denetlenmemiş asansörler risk oluşturabiliyor. Bu konuda Apartman yöneticilerinin sorumluluğu bulunuyor. Denetimlerin sıkı şekilde yapılarak standartlara uygun hale gelmesi, hem can ve mal kaybını önleyecek hem de apartman sakinlerinin endişelerini giderecek.

Bu nedenle denetim firmalarının çok titiz çalışma yapması önem arz ediyor. 

Bu arada Çukurova ilçesinde yetkilendirilmiş kurum olan Makina Mühendisleri Odası ekipleri, asanasör kazasının yaşandığı apartmanda kontrol sürecini başlattı. Ekipler Apartmana giderek tespit yaptı. Asansörün standartlara uygun hale getirilmesi konusunda gerekli işlemler yapıldı.