Seminere AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse Yüreğir Kadın Kolları Başkanı Zeynep Acem,  parti yöneticileri ve davetliler katıldı.

 Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Adana İl Sosyal İşler Başkanı Ayşegül Çalık katkılarından dolayı Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’a ve katılımcılara teşekkür etti. AK parti hükümetinin kadınları önceleyen bir politika uyguladığını belirterek ‘Siyasetten iş hayatına kadar kadınlarımızın önündeki engelleri kaldıran, kadına şiddete sıfır tolerans diyen, şiddetin kadınlarımızın kaderi olmaktan çıkarmak için çırpınan bir hükümetimiz var. Bunun için ne kadar gurur duysak azdır.’ dedi.

 

Yüregir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı’nın kendisine gelen bu işbirliği teklifini memnuniyetle kabul ettiklerini belirterek ‘ Özellikle Yüreğir de göçle gelmiş kadınlarımızın sosyal hayata adaptasyonu ve eğitimlerini belli bir seviyeye getirmek için Kültür Evlerimiz’de her türlü eğitim-bilgilendirme faaliyetlerimiz devam etmektedir. Çocuklarımızın iyi eğitilmesi toplumumuzun da daha bilinçli olmasını sağlar. Kadının erkeğe, erkeğin kadına bakışı çok önemlidir. Toplumda töre cinayetleri, istenmeden yapılan evlilikler, kız çocuklarının okula gönderilmemesi gibi geçmişte kalması gereken olaylar azalsa da hala devam ediyor. Umarım bu patolojik olaylar kısa sürede tamamen ortadan kalkar. Sayın Başbakanımızın eski bir belediye başkanı olması dolayısıyla 2005 yılında çıkardığı yasalarla kadınlarımıza, engellilerimize ve yaşlılarımıza daha fazla kaynak aktarabiliyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kurulması ile de bu konulara çok fazla önem verilmektedir’ şeklinde konuştu.

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk Kadınlarla ilgili yasal anlamda Avrupa’dan geri kalan hiçbir tarafın olmadığını belirterek ‘Toplumumuzda kadına yönelik algıyı değiştirmemiz lazım’ dedi. Yılın bir gününü kadınlara ayrılsa da 365 gün mücadele ettiklerini belirten Fatoş Gürkan ‘Bununla ilgili mecliste her türlü yasal çalışmalar yapılıyor. Hükümetimiz tarafından son yıllarda çok önemli kararlar alınmış durumda. Kadın ve erkeğin çocuklarımızı yetiştirirken eşit olduğunu belirtmemiz lazım. Kız çocuklarımızı evde erkeklere hizmet eder algısından kurtarmalıyız. Buda ailedeki davranış ve hitap kalıplarımızı değiştirmekle başlar. Evimizde görev bölümü yapmayı, kendi kendilerine yetmeyi ve beden elbiselerimizin ayrıda olsa aynı ruhları taşıdıklarını öğretmeliyiz çocuklara ‘ dedi.

 

Gazeteci Yazar Ayşenur Yazıcı toplantıya kadınlara çeşitli konularda günlük hayattan örnekler vererek açıklamalarda bulundu. Kadın erkeğin bir kuşun 2 ayrı kanadı gibi olduğunu belirten Ayşenur Yazıcı ‘Hiç birimizin birbirimizden üstünlüğü yoktur. Birbirimize saygı ve sevgiyle yaklaşarak ve öfkemizi kontrol ederek birçok sorunu çözebiliriz. Kadın ve erkek rekabetin değil muhabbetin ve saygının etkisinde olmalı. Kimse bir diğerinin hukukuna tecavüz etmemeli’ şeklinde konuştu.

 

Etkinliğe katkılarından dolayı AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’a plaket verirken AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk ise Ayşenur Yazıcı’ya bir plaket sundu.