İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, TUBİTAK, Çukurova Üniversitesi, Korkut Ata Üniversitesi ile Zemin Mekaniği ve Temel Mühendisliği Türk Milli Komitesi tarafından düzenlenen 4. Geoteknik Kongresi’nin bilgi şöleni şeklinde geçtiğini söyledi.
İMO Başkanı Abdullah Bakır, 2 gün süren ABD ve Avusturya’dan da bilim adamlarının da katıldığı  sempozyumda 12 oturum gerçekleştirildiğini ve 75 bildirinin sunulduğunu kaydetti. Türkiye’nin bir deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Bakır, bina ile zemin arasındaki ilişkinin depremin olumsuz sonuçlarını ortadan kaldıracak önemde olduğunu vurguladı. Sempozyumun önemine dikkat çekerek katkı sunanlara, destek verenlere teşekkür eden Bakır, meslek odaları ile üniversitelerin işbirliğinin çok önemli olduğunu, bu ilişkinin geliştirilerek sürdürülmesi temennisinde bulundu.
4. Geoteknik Sempozyum düzenleme kurulu üyeleri ile katkıda bulunanlara birer teşekkür plaketi verildi. İMO Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, aralarında Avustralya’dan gelen Dr.Robert Thurner’in de bulunduğu misafirlerine metrelik Adana Kebabı ikram etti.