Türkiye'de taşımacılığın yüzde 95'inin karayolu ile yapıldığını, uzun süren bayram tatillerinde ise, trafikteki yoğunluğun olağan üstü arttığını, buna paralel yaşanan kazalarda aile facialarına varan acı tablolar oluştuğuna dikkat çeken Barışık, "Dikkatsizlik, tedbirsizlik ve uykusuzluk nedeniyle,  her bayram yollarımız kan gölüne dönmektedir. Kazalarda, onlarca insanımız ölmekte ya da sakat kalmaktadır. Oysa bayramlar, ölüme değil, yaşama davettir. Bayramlar, hüzünleri, acıları değil, mutluluk ve sevinçleri paylaştığımız günlerdir. Bayramda bayramı yaşamalı, trafik kazaları nedeniyle evlere ateş düşmemeli keder ve elem günleri olmamalıdır" dedi.

Son 7 yıldaki Ramazan Bayramı tatillerinde meydana gelen trafik kazasında Bin 246 kişinin hayatlarını kaybettiğini, bu rakamların mutlak en aza indirilmesi için de, başta şoför esnafının çok dikkatli araç kullanması gerektiğini belirten Barışık, bu facialara yol açan kazaların büyük çoğunluğunun aşırı hız ve hatalı sollama nedeniyle gerçekleştiğine dikkat çekti

 Yorgun ve uykusuz araç kullanma, aşırı hız ve mıcırlı yollardaki dikkatsizliğin de kazaları artırdığının altını çizen Barışık, şunları söyledi:

 "Sürücülerimiz, yoğunlaşan bayram trafiğinde her zamankinden daha fazla dikkatli araç kullanmalı, yol yapım ve onarım çalışmalarına dikkat etmeli. Bilinmelidir ki, en iyi sürücü, hız yapan değil, kaza yapmayandır. Tecrübeli sürücü, trafikte sıkışan meslektaşına yol verir, yol gösterir, alkollü ve yorgun araç kullanmaz, kural ihlali yapmaz"

 Sürücülerden, yola çıkmadan taşıtlarının teknik özelliklerine uygun bakımlarını yaptırmalarını, yolculuk sırasında emniyet kemerlerini takıp, özellikle bu sıcak havalarda ağır ve yağlı yemeklerden, uyuşturucu etkisi yapacak ilaç kullanmaktan kaçınmalarını isteyen Barışık, hava, yol ve görüş şartlarına göre hız ve fren mesafelerini iyi ayarlayıp, sık sık da mola vermelerinin kazaları büyük ölçüde azaltacağına inandığını belirterek tüm vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayarak kazasız yolculuklar diledi.