İsmailağa Cemaati'ne yönelik soruşturma dosyasında yer alan tutanakta cemaatten Bahadır Altınel, açtıkları kreşi 'Bizim derdimiz çocuğun beynini yıkamak, yani böyle İslam'a alıştırmak, sen evinde oynattır çocuğu' sözleriyle tanıtıyor.

İSMAİLAĞA cemaatine yönelik soruşturma dosyasında, okul öncesi çağdaki çocuklar için 'beyin yıkamanın' amaçlandığı sanıkların kendi ifadeleriyle belgelendi.

Tutuklu Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in 2007'de başlattığı soruşturma kapsamında gerçekleştirilen, mahkeme kararına dayalı iletişim tespit tutanağına göre, cemaatin açtığı kreş, 'bizim derdimiz çocuğun beynini yıkamak, yani böyle İslam'a alıştırmak, sen evinde oynattır çocuğu' sözleriyle tanıtılıyor.

Bu ifade, önce tutuklanan ancak dosya Erzurum'a geçtikten sonra serbest bırakılan sanık Bahadır Altınel ile Salim Harun Pabuçcu arasında geçiyor.
Tutanaklara göre, İsmailağa Cemaati'nin okul öncesi çocuklar için açtığı kreş için, çocuk başına ailelerden 90 lira alındığı, ancak veremeyecek durumda olanlardan istenmediği belirtiliyor. Pabuçcu, o yaştaki çocukların gün boyu sürecek Kur'an eğitiminden sıkılabileceğini, oyun da oynattırılması gerektiğini, resmi kreşlerde böyle yapıldığını söylüyor.

Suç unsuru taşıdığı belirtilen ve soruşturma dosyasına giren A. Bahadır Altınel ile Salim Harun Pabupçu arasında geçen 17 Eylül 2008 tarihli konuşmalar tutanakta şöyle yer aldı:
H. P. : Hocam eee bi 6 yaşında kız çocuğu var
B. A: He
H. P. : Kur'an öğrenmek istiyor. Bunu yazdırabiliyor muyuz?
B. A. : Bilmiyorum ki yer doldu mu? Doldu herhalde
H. P. : Hocam bi tene şeyde ee buna aidat maidat ödüyor muyuz?....
B. A. : Ne verecek ki, biz 90 öğlenlerden 90 alıyoruz
H. P. : Talebelerden 90 alıyorsunuz?
B. A. : Verenlerden
........
B. A. : Açılış Kuran
H. P.: Evet eee öyle
B. A.: Biz de ki öyle biz oyun bahçesi şeyimiz yok, bizim derdimiz çocuğun beynini yıkamak yani böyle İslam'a alıştırmak, sen evinde oynattır çocuğu
H. P. : Tamam hocam, öyle normal eee oyun evde oynanacak değil mi hocam?
B. A.: Burda oynatıyorlar oyun çocuklara da
H. P.: Tabii, ama esas hedef Kuran öğrenmek
B. A.: Yani diğer kreşte var ya o resmi kreşte onun gibi değil yani bizim ki , bizim derdimiz başka.

Çiğdem TOKER/Akşam