Büyükşehir Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinlikte söz alan Adana Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Dairesi Başkan Güllü Bakır, personelle iş birliği içinde, fikir alışverişi yaparak düzenlemeye devam edecekleri faaliyetlerle, çalışma verimini artırmayı hedeflediklerini söyledi.
 
Adana Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Bilgi Küpü Seminerleri devam ediyor.  6587 Sayılı İş Kanunu hakkında hak ve yükümlülüklerin anlatıldığı seminerin açılışında söz alan İnsan Kaynakları Eğitim Daire Başkanı Güllü Bakır, Büyükşehir personeli ile karşılıklı iletişim ile çözüm üretmeye önem vereceklerini ifade etti.
EĞİTİMDE KARŞILIKLI İLETİŞİM DÖNEMİ
2016 yılı için eğitim planlarına başladıklarını ifade eden Güllü Bakır, "Planlama sürecinde sizlerin de fikirlerinden yararlanmak istiyoruz. 2016 yılı için ihtiyaç duyduğunuz eğitimleri, belediyecilik  açısından bilinmesi gerektiğini düşündüğünüz konuları, eksik bulduğunuz noktaları birim amirlerinize, birimimize iletilmek üzere belirtebilirsiniz. Bizler her ne kadar bu konularda uzman isek de, sizler işin pratiğinde  olan kişiler olarak bazı şeyleri bizden daha iyi görme imkanına sahipsiniz. Bu süreçte  fikirlerinizden yararlanmak istiyoruz Dolayısıyla görüş ve fikirlerinizi bizlere  iletirseniz, 2016 yılı için daha sağlıklı ve doğru kararlar almamızda etkili olacaksınız. Sizlere ihtiyaçlarınız  ve istekleriniz  doğrultusunda bir eğitim sunabilirsek, bu gerek sizin gerekse bizim mutluluğumuza, dolayısıyla daha da başarılı bir noktaya gelmemize katkı sunacaktır" dedi.
KANUNUN TEMEL AMACI, İŞÇİYİ KORUMAKTIR
Temelde işçi ve işveren hak ve yükümlülüklerinin anlatıldığı seminerde, 4857 Sayılı İş Kanunu ile ilgili sunum yapan Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Öğretim Görevlisi Güngör Dolaşık, "4857 Sayılı İş Kanunu, Soma ve Ermenek'de yaşanan maden facialarından sonra yapılan değişiklikler ile son halini almıştır. Kanunun temel amacı işçiyi korumaktır. Yargıtay kararı diyor ki; işçinin güvenliği işçinin inisiyatifine bırakılmaz. Dolayısıyla bu kanun işçinin haklarını korumak adına, işçi ve işveren arasındaki sözleşmeye bağlı olarak yapılan işleri bir şekle bağlıyor" diye konuştu.