Özel Burç Üçgül Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, Biyoloji dersi kapsamında düzenlenen ‘Bilgi Yarışması’nda ter döktü. Yarışmada öğrenciler, müzikle motive edilmeye çalışıldı.

Okulun konferans salonunda düzenlenen ve yoğun ilgi gösterilen yarışmada 10. ve 11. sınıf öğrencileri, 3’er kişilik ekiplerle mücadele etti. İlk olarak 10-A, 10-B, 10-Fen sınıfları yarıştı. Yarışmanın sunuculuğunu Biyoloji Öğretmeni Hatice Yaşar yaparken, jüri de Biyoloji Öğretmeni Halime Deniz ve İngilizce Öğretmeni Aybuke Derinalp'den oluştu.

Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen yarışmada izleyici koltuğunda yer alan diğer öğrenciler de, alkışlarıyla arkadaşlarına destek vermeye çalıştı. Soru aralarında çalınan tempolu müziklerle öğrenciler motive edildi. Yarışmada öğrencilere klasik ve doğru-yanlış niteliğinde sorular sorulurken, sessiz sinema ve tabu gibi oyunlar ise etkinliğe ayrı bir renk kattı. 

Kendilerine yöneltilen toplam 12 sorunun 10'unu doğru cevaplayan 10-Fen sınıfı birinci olurken, 8 soruya doğru cevap veren 10-A sınıfı ikinci, 10-B sınıfı 7 soruyu doğru cevaplayarak üçüncülük elde etti. Jürinin sonuçları açıklaması ardından 10-Fen sınıfı öğrencileri büyük sevinç yaşadı. 

Aynı format da devam eden; ‘Biyoloji Bilgi Yarışması’ bu defa 11. sınıf öğrencileri birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştı. 11-A, 11-B, 11-Fen sınıflarından 3'er kişinin katılımıyla gerçekleşen yarışmanın sunuculuğunu ise, yine Biyoloji Öğretmeni Hatice Yaşar yaptı. Jüri de Biyoloji Öğretmeni Halime Deniz ve Kimya Öğretmeni Zübeyde Öncü'den oluştu.

Yarışmacı öğrencilere toplamda 12 soru soruldu. Bunlardan 11'ini doğru cevaplayan 11-Fen sınıfı birinci olurken, 10 soruya doğru yanıt vererek 100 puan alan 11-A ve 11-B sınıfı ikinciliği paylaştı.