Edinilen bilgiye göre, olay Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Şube Müdürlüğü ekipleri istihbarat çalışmaları sonucunda Libya'dan deniz yoluyla Antalya'nın Manavgat ilçesinden kaçak sigara getirileceğini öğrendi. Bunun üzerine teknik ve fiziki takibe başlayan polis, 1 ayı aşkın bir çalışmanın sonucunda sigaranın 5 gün önce gemiyle yola çıktığını öğrendi. Bunun üzerine Adana, Antalya
polisi, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik görevlileriyle birlikte ortak bir operasyon düzenledi. Operasyonda gemide yapılan aramada zulalanmış halde 1 milyon 589 bin 180 paket kaçak sigara ele geçirildi. Sigara ile birlikte kaçak sigaraları getiren 17 kişi gözaltına alındı. Kaçak sigara örgütünün liderliğini İ.A. isimli şahsın yaptığı belirlenirken, şahıslar Adana'ya getirilerek sorgulanmaya başlandı. Şahıslar sorgularının ardından bugün ülkeye gümrük kaçağı sigara getirmek suçlamasıyla
adliyeye sevk edildi.
Adana Emniyeti ülkeye getirilen kaçak sigaraların çokluğuna dikkat çekmek için ele geçirilen 1.5 milyonu aşkın bir gemi kaçak sigarayı emniyet bahçesine getirdi. Polisler kaçak sigaraları kamyonetten tek tek indirerek bahçeye ev yaptı. Evin içine yine kaçak sigaradan bir de masa yapıldı.
Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, kaçak sigaradan yapılan evin yanına gelerek burada konuyla ilgili açıklama yaptı. Avcı, polislerin 1 ayı aşkın bir çalışmanın sonucunda Türkiye'ye sokulmak istenen 1.5 milyonu aşkın kaçak sigarayı Manavgat'ta ele geçirdiğini belirterek, "Bir gemi kaçak sigarayı koyacak yer bulamadığımız için ev yaptık. Artık kaçak sigarayı verdiğimiz kurumlarda koyacak yer bulamıyor. Bu nedenle yakaladığımız malzemeleri böyle ev yaparak saklayacağız" dedi.
Kaçak sigaranın yakalanmasıyla vergi kaçırılmasının önüne geçildiğini, kaçak sigaranın PKK'ya ait olup olmadığının mahkemeden sonra ortaya çıkacağını ancak kaçak her ürünün PKK ile alakalı olduğunu kaydetti.
Avcı'nın konuşmasından sonra polisler kaçak sigaradan yaptıkları evin içerisinde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaçak sigaranın üzerinde sigaranın tehlikeli olduğuna dair ikaz yazıları olduğu da gözlendi.