Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde (OKÜ) düzenlenen “Doğu Akdeniz ve Enerji Stratejileri” konulu konferansa Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek ile çok sayıda farklı üniversiteden rektörler katılım sağladı. Doğu Akdeniz ve Enerji Stratejileri başlıklı konferansta Doç. Dr. Ebru Güher tarafından “Tarihsel Süreç İçerisinde Osmaniye'nin Stratejik Önemi” başlıklı sunum da gerçekleştirildi. Konferans sonunda konuk Rektörlere, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk tarafından, 'Dede Korkut' heykeli takdim edildi.


Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alparslan Dayangaç’ın eşlik ettiği konuk rektörler Konferans sonrasında Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'yı makamında ziyaret etti.
6. Rektörler Buluşması kapsamında Osmaniye’de bulunan konuk Rektörler için iki gün sürecek gezi programı da tertip edildi. Gezi programı kapsamında ilk gün konuk Rektörlere Düziçi Meslek Yüksekokulu, Düziçi Harun Reşit Kalesi, Aslantaş Gençlik Kampı, Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi, Kadirli Ala Cami ve Flaviopolis şehri gezdirildi. İkinci gün ise Hatay ili İskenderun sahil yürüyüşü ve Dörtyol Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi gezdirildi.