Seyhan Oteli'nde imzalanan protokolün törenine, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube Başkanı Kemal Elibal katıldı. Temin ettikleri yardım paketlerini Kimse Yok Mu Derneği'nin dağıtacağını belirten Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Ortak akıl toplum projesi" kapsamında birçok sorunu vatandaşlarla birlikte çözmeye çalıştıklarını söyledi.
Hayırsever işadamları ve kentteki fakir kesimden taleplerle karşılaştıklarını belirten Aldırmaz, "Bazı işadamlarımız ihtiyaç sahipleri için güvenilir bir yere yardım yapmak istiyor. 'Ama doğru bir yere gitmez' endişesini taşıyorlardı. Biz bu çerçevede Kimse Yok Mu Derneği ile bu çalışmayı yapmaya karar verdik. Yardım faaliyetinde kanunun öngördüğü şekilde kimi zaman belediyenin kaynaklarından yararlanacağız. Hükümet de sosyal belediyeciliğe büyük önem veriyor" dedi.
Dört üniversite öğrencisi olan veya maddi durumu zayıf olup sesini duyuramayan çok sayıda ailenin varlığını hatırlatan Aldırmaz, şunları söyledi:
"Vereceğimiz gıda paketlerinin güvenilir bir kurum eliyle doğru adrese gitmesi gerekir. Bu hususta Kimse Yok Mu Derneği çok deneyimli bir kurum. Paketlerin kimlere verildiği bandrol kayıt altına alınıyor. Yaptığımız işbirliği ile ihtiyaç sahiplerine katkı vereceğiz. Buna organizasyona hayırsever işadamı ve kurumların desteğini bekliyoruz. Atılan bu adımın ilerde gıda bankacılığı gibi projelerin de altyapısını oluşturabileceğini düşünüyorum. İlçe belediyelerinin de bu faaliyete sahip çıkabilir."
Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube Başkanı Kemal Elibal da ihtiyaç sahibi ailelere yapacağı gıda yardımı hususunda kendileriyle birlikte hareket etme kararı alan Aldırmaz'a teşekkür etti. Derneğin, Türkiye'de ve dünyada yardım dağıtımı konusunda kendisini ispatladığının altını çizen Elibal, "Daha önce dünyada yardım kuruluşu denildiğinde Kızılhaç akla geliyordu. Ben şunu iddia ediyorum, birkaç yıl içinde Kimse Yok Mu, Kızılhaç'ın da önünde hizmet veren bir dernek haline gelecektir. Dünyanın her tarafında gönüllülerimiz var. Afetlere ilk ulaşma özelliğini taşıyoruz. Burada da üzerimize aldığımız bu sorumluluğu hiçbir ücret almadan layığı ile yerine getireceğiz" dedi.
Her mahalledeki gönüllü temsilcileriyle bölgenin fakir insanlarını tespit ettiklerini anlatan Kemal Elibal, gelen yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için titizlik gösterdiklerini dile getirdi. Bir kişiye yardım yapabilmek için ailenin veya kişinin yazılı başvurusu sonrası derneğin sosyal inceleme ekibinin bu talebi yerinde değerlendirdiğini bildiren Elibal, vukuatlı nüfus örneği ile kişinin yüz kızartıcı bir suça karışıp karışmadığına baktıklarını söyledi. Nüfus kayıt örneği, ihtiyaç talep formu, kişi bilgileri gibi işlemler sonrası yardıma karar verildiğini ifade eden Elibal, dağıtımda çok hassas davrandıklarını vurguladı. Adana'da yardım için 4 bin 500 kişi veya ailenin derneğe müracaat ettiğini anlatan Elibal, Adana'da her ay 100-150 öğrenciye burs verdiklerini belirtti.