Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ramazan Şenlikleri'nin dün akşamki durağı Ceyhan'dı. Ceyhan Orhan Ekinci Bulvarı Konser Alanı'nda düzenlenen ve binlerce Ceyhanlı'nın katılımı ile gerçekleşen iftar yemeğinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü katılımcılara hitap etti.

BU BİR ZİYAFET DEĞİL

Konuşmasında Ramazan ayının manevi ikliminde Ceyhanlılarla bir araya gelme fırsatı bulduklarını ifade eden Başkan Sözlü, "İnşallah bu Ramazan’da tuttuğumuz oruçlar, yaptığımız ibadetler Allah katında kabul olur ve İslam Alemi’nin çekmiş olduğu sıkıntıların sona ermesine vesile teşkiml eder. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi bu bir ziyafet yemeği değil, Ramazan ayının manevi ikliminde bir dayanışma ruhu ve muhabbetle Müslümanları, inananları bir araya getirme gayretimizdir. Davetimize icabetinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah bizleri ağız tadıyla, bayrağımızın gölgesinde daha nice Ramazanlara  ulaştırsın. Ülkemizin çevresi ateş çemberi, kan gölü. Bu kan gölünün, ateş çemberinin içinde olanlar bizim din kardeşlerimiz. İnşallah oralara da huzur gelsin, Cenab-ı Allah yaşadığımız bu saadeti oralara da nasip etsin. İnşallah önümüzdeki Ramazanlarda onların da çekmiş olduğu ızdıraplar son bulsun. Milletimizin geleceği aydınlık olsun. İslam Aleminin birliği, dirliği tam olsun" dedi.

ETKİNLİKLER YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı iftar programı, dualarla ve Kur’an'ı Kerim okunması ile başladı. İlerleyen saatlere kadar çeşitli etkinlikler ile devam eden akşamda, özellikle çocuklar tarafından büyük bir ilgiyle izlenen Hacıvat- Karagöz gösterinin ardından, ilahiler eşliğinde Sema gösterisi gerçekleştirildi.