Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik  ve Spor Daire Başkanlığı, örgün eğitime destek  kursları başta olmak üzere, 23 dalda, Gençlik Merkezleri’nde açılan kurslarla yaklaşık 1500 çocuk ve gence ücretsiz  eğitim veriyor. Türkçe, matematik, yabancı dil, sosyal bilimler, fen ve tarih kursları ile gençleri sınavlara hazırlayan Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı, resim, keman, satranç, fotoğrafçılık ve ebru sanatı gibi kurslarla degençlerin düşsel dünyalarını geliştirip el becerilerinin artmasına yardımcı oluyor.

ADANALI HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK

‘’Adanalı her şeyin en iyisine layık’’ anlayışı ile çalışmalarına devam eden Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı, gençleri sadece bir sınava değil, hayata da hazırlıyor. Profesyonel  öğretmen kadrosu eşliğinde öğrenciler örgün eğitime destek kurslarıyla sınavlara hazırlanırken, rehberlik bölümü ile de gençlerin zorluklara karşı mücadele etme yeteneklerini geliştiriyor.  

Faaliyetlerini Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatlarıyla sürdüren ve sınavlarda dereceye giren Adanalı öğrenci sayısını arttırmayı ilke edinen Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı, vizyonu geniş gençleri  yetiştirip Türkiye’nin  geleceğine Adana damgasını vurmayı amaçlıyor.

 

Dünyadaki gelişmelere uygun tarzda üretim yapabilen ve ekonomiye katkıda bulunan gençler yetişmesine olanak sağlayarak Adanalılara hizmet vermeye devam eden Büyükşehir Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı, şimdilik  7 hobi kursuyla da  gençlerin düşsel dünyalarını geliştirerek, belki de sevdikleri bir alanda star olma yolunda ilerleyebilmelerine katkı sağlıyor. Haftanın 7 günü devam eden kursların kapıları Adanalılara açık. Ebeveynler diledikleri zaman ziyaret ederek, kurslarda incelemelerde  bulunabiliyor.