Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, “Büyükşehir Yönetimi ve Sorunları” temalı panel düzenliyor.

24 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’da Adana Eczacı Odası’nda, il, ilçe belediye başkanları ile meclis üyelerinin katılacağı panelde Doç. Dr. Tarık Şengül ve Doç. Dr. Ulaş Bayraktar, konuşmacı olarak yer alacak. İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Yeni Büyükşehir Belediye Yasası, yasanın kentleşme üzerine etkileri, büyükşehirlerde kentleşme ve yerel yönetimle ilgili sorunların tartışılacağı panelin Adana’da toplumsal, katılımcı, çağdaş bir belediyecilik anlayışının yerleşmesine hizmet etmesi için düzenlendiklerini vurguladı.

Belediye başkanlarının ve tüm meclis üyelerinin yer alacağı panele basın mensuplarını ve Adanalıları da davet eden İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemizde insan hayatını hiçe sayan, insani değerlere itibar etmeyen, her uygulamasında bunu açıkça gösteren bir iktidar iş başında. İktidarda egemen olan bu anlayış Soma’da 301 canın hayatına mal oldu. Yüzlerce maden işçisi göz göre göre ölümün kucağına atıldı” dedi.
Her şeyin, daha fazla kar,  halkın yoksulluğu, yoksunluğu daha da vahimi canı pahasına iktidarı sürdürme hırsı, yandaşlara yandaşlığını devam ettirmek için nemalandırma sağlama üzerine kurulduğunu savunan Biçer, “Baştan aşağı rol kokan iyi niyet gösterileri de hakikati gizleyemiyor artık.  Çağ atladık diyenler Soma maden katliamını dünyadaki 1800’lerin maden facialarıyla karşılaştırabiliyorlar ancak, ‘bu işin fıtratında var’ diyerek iş cinayetlerini kanıksadıklarını gösteriyorlar. Canımız yanıyor, öfkeliyiz, bu anlayışların yok olmasını, tarihin çöplüğüne gömülmesini istiyoruz. Ne yapmalıyız, nasıl bir yol izlemeliyiz ki bunlar son bulsun? Bu soruları duyarlı olan her kurum, her insan kendine sürekli sormak zorunda. Sormakla da yetinmeyip adımlar atmak zorunda” diye konuştu.

İMO’NUN AMACI
İnsanların yaşamını adaletli, eşit, yoksunluğun ve yoksulluğun olmadığı, insan hayatının değerli olduğu bir toplumda sürdürmesini istediklerini dile getiren Biçer, şunları söyledi:
“Başta yapmamız gereken Adana’da güç birliği sağlamak, ortak hareket etmek, bilgimizi, birikimimizi, gücümüzü ortaklaştırmak. Bu ülke bizim, bu şehir bizim, bu sokaklar bu meydanlar bizim. Bizim olana sahip çıkalım. Yerel seçimler yapılalı iki aya yaklaştı. Yeni belediye başkanlarımız, yeni meclis üyelerimiz şehrimizdeki, ilçelerimizdeki görevlerine başladılar.
Biz İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi olarak diyoruz ki, gelin yaşadığımız şehirde, katılımcı belediyeciliğin sürdürüldüğü, insanların sağlık, barınma ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulduğu, altyapı, trafik sorunlarının çözümü yolunda kararlı, bilimsel adımların atıldığı, önce insan diyen bir yerel yönetim anlayışının hakim olması için çalışalım. Gayret edelim, ısrarcı olalım. Bilgimizi, deneyimimizi, olanaklarımızı Adana’nın hizmetine sunalım.
Bunun adımlarından biri olarak, 24 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’de Adana Eczacı Odası’nda, özellikle il, ilçe belediye başkanlarımızın, meclis üyelerimizin katılımını beklediğimiz, Doç. Dr. Tarık Şengül ve Doç. Dr. Ulaş Bayraktar’ın konuşmacı olarak yer alacağı “Büyükşehirlerde Güncel Sorunlar ve Büyükşehir Yönetimi” panelini gerçekleştireceğiz. Yeni Büyükşehir Belediye Yasası, yasanın kentleşme üzerine etkileri, büyükşehirlerde kentleşme ve yerel yönetimle ilgili sorunları tartışacağımız panelimizin; Adana’da,  toplumsal, katılımcı, çağdaş bir belediyecilik anlayışının yerleşmesine hizmet etmesini amaçlıyoruz. Biz yeni Soma, Roboski, Reyhanlı katliamları yaşanmasın istiyoruz. Biz insanların, demokratik, eşit bir toplumda yaşamasını istiyoruz. Bu amaçla çalışmalarımızı, mücadelemizi sürdürmeye, bu mücadele için bilgi ve birikimimizi artırmaya ve bu mücadeleyi insandan yana bir topluma ulaşma özlemi olanlarla ortaklaştırarak sürdürmeye kararlıyız.”