Toplantıda bir konuşma yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘Ne olursan ol gel’ anlayışıyla bütün sivil toplum örgütlerinin Yüreğir de yapılan yeni Kültür Evlerinde faaliyet göstermelerini istediklerini belirterek ‘ Adana kabul edilen ve uygulanması istenen 44 projenin 10 adet SODES projesini sivil toplum örgütlerimizle işbirliği yaparak Kültür Evlerimiz de uygulayacağız. Buralarda binlerce insanımız eğitim görecek, meslek öğrenecek. Bizim anlayışımız görüşü, dini, mezhebi, ne olursa olsun hayırlı iş yapmak isteyen herkese kapımız açıktır. Mazlumun dini, kimliği sorulmaz. İhtiyaç sahibi ise ona yardım etmek öncelikli görevimizdir. Burada proje hazırlayarak hizmet etmek isteyen bütün arkadaşlarımız da bu amacı güdüyor. ’ dedi.

Kültür Evlerinde uygulanacak SODES Projeleri ile sivil toplum örgütleri ve temsilcilerinin çok güzel hayır duaları alacağını ve güzel sevaplar kazanacağını belirten Başkan Çelikcan ‘ Sivil toplum örgütlerimizle işbirliği yaparak Kültür Evlerimiz sayesinde muhteşem işler yapılıyor. Birçok kaynak uygulanacak projeler sayesinde Yüreğir’e aktarılacak. Ben bu duyarlı arkadaşları şimdiden tebrik ediyorum. Duyarlı vatandaş örneği gösterip, özveride bulunarak vatandaşlarımıza hizmet etmek için uğraş veriyorlar. İşsiz güçsüz insan ne yaparsa yapsın, uyuşturucu kullanan kullansın demediler. Hizmet için bir araya geldiler. Kendilerine belediye olarak elimizden gelen bütün imkânları sunuyoruz. Bundan sonrada sunmaya devam edeceğiz. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle zihinsel dönüşümün de temellerini atıyoruz. Zihinsel dönüşümü başardığımız zaman birçok sorunun da önüne geçmiş oluruz.’ diyerek eğitimin çok önemli olduğunu belirtti.

Toplantıya katılan sivil toplum örgütleri ise bundan önce projelerini hayata geçirecek yer ve zemin bulamadıklarını yeni yapılan Kültür Evleri sayesinde bu projeleri hayata geçireceklerini belirterek. ‘Sayın Belediye Başkanımız Mahmut Çelikcan Adana da her zaman ulaşabileceğimiz bir başkanımız. Bu işbirliği sayesinde binlerce Yüreğirli vatandaşlar bu projelerimizden faydalanacaklardır. Bizlere bu imkanları sunduğu için Başkanımıza teşekkür ediyoruz.’ dediler.