Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı tarafından Atatürk anıtına çelenk konuldu.

Protokolün yerini almasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Milli Eğitim Müdürü, Mustafa Yaylacı, “23 Nisan’ı bizlere yaşatan ve tüm dünya çocuklarına armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Anaokulu öğrencilerinin semazen gösterilerinin ardından öğrenciler tarafından ‘Andımız‘ okundu.

Anaokulu öğrencilerince protokol üyelerine çiçek takdim edilirken, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ise ödül ve plaketleri verildi.

Daha sonra Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan ve tamamı ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşan ‘Gönül Teli Korosu’ yöresel türküleri seslendirdi.

Roman grubunun renkli gösterisinin ardından program folklor sunumuyla sona erdi.

 

Programa Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Garnizon Komutanı Yarbay Ümit Şener, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kurum amirleri, oda dernek ve meslek grupları temsilcileri ile öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı.

 

Öte yandan Ceyhan Belediye Başkanı koltuğuna sembolik olarak oturan Ceyhan ilköğretim okulu Öğrencisi Buşra Ülger, Ceyhan’ın birçok okulunun çevre düzenlemesinin Ceyhan Belediyesi tarafından yapıldığını bildiğini söyledi. Başkan Ülger, Ceyhan Park Bahçe Müdürü İbrahim Serçe’yi arayarak önce kendisini tanıttı. Sonra Ceyhan ilköğretim Okulunun bahçe düzenlemesi ve açık alanda kitap okunması için banklar istedi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından öğrencilere ve öğretmenlerine kitap hediye edildi.