Şirin Park Otel’de gerçekleştirilen seminerin açılışına Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Adana Barosu CMK Koordinatörü Av. Neval Yurtdaş ve Yönetim Kurulu üyesi Av. Erkan Çetin de katıldı.

CMK SİSTEMİ İLE YURTTAŞIN SAVUNMA HAKKININ GÜVENCESİYİZ

Av. Gökayaz, burada yaptığı konuşmada; “CMK görevlendirmelerinde meslektaşlarım bilgi, beceri ve donanımını sonuna kadar ortaya koymalıdır. CMK listesinde görev alan meslektaşlarım hem yurttaşlarımızın savunulması hem de adaletin gerçekleşmesi konusunda ciddi sorumluluk üstlenmiş durumdalar. CMK sistemi ile yurttaşın savunma hakkının güvencesiyiz. Avukatlık Kanunu’nun gereklerini yerine getirirsek her yerde kahraman siz olursunuz. Her duruşma salonu bizim için bir sahnedir. Siz de bu sahnenin baş rol oyuncusu olun. Bunun semeresini meslek yaşamınızın ilerleyen döneminde mutlaka göreceksiniz. Şunu da asla unutmayın; CMK avukatlığı yoktur, avukat vardır.” İfadelerini kullandı. TBB Genel Sekreterimiz Av. Küçük ise,  4-5 Aralık’ta yapılan TBB Genel Kurulu ve seçimleri sonrası yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. CMK ücretlerinin iyileştirilmesi için çaba harcayacaklarını ifade ederek, “Umutsuz olmayalım. Kendimizi geliştirelim.” dedi.

CMK HAKKINDA BİLGİ VE DENEYİMLERİNİ AKTARDILAR

Seminere katılan avukatlara, Av. Ümit Büyükdağ, Av. Neval Yurtdaş, Av. Erkan Çetin, Av. Filiz Feyhan Aksoy, Av. Battal Özer, Av. Sebahattin Demir, Av. Kübra Mimaroğlu ve  Davranış Bilimleri Uzmanı Gülçin Demir tarafından; zorunlu müdafilik ve avukata erişim hakkı müdafi ve vekil hakları, CMK'da seri ve basit muhakeme usulü, soruşturma yöntemleri, yakalama, göz altı ve ifade alımı, arama ve el koyma, tanık, teşhis ve hukuka aykırı deliller, kovuşturma (hüküm ve kanun yolları ), tutukluğa sevk, tutuklama kararları, tutuklama kararlarına itiraz usulleri, iddianame değerlendirilmesi, CMK İç Yönergesi-Baronet Uygulaması, infaz, mahsup, cezaevi uygulamaları, SSÇ ve mağdurlarla görüşme ve savunma teknikleri hakkında bilgi ve deneyimlerini aktardılar.