"Cono" aşireti mensuplarının yaşadığı bir kaç mahalleden biri olan Ulubatlı Hasan Mahallesi´nde kamulaştırma çalışmaları başladı. İmarı ortaöğretim alanı olan ancak Cono aşiretine mensup vatandaşların gecekondu yapmak suretiyle işgal ettiği alanlar yeniden açılıyor. Bir kaç hafta önce başlayan kamulaştırma çalışmaları sonucu 45 konut yıkıldı.

Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Ulubatlı Hasan Mahallesi´nde, Cono aşireti mensubu vatandaşların ikamet ettiğini ancak imarında orta öğretim alanı olan ve toplam 9 bin 951 metrekare taşınmazın bulunduğu alanın yaklaşık 7 bin metrekaresinin, Adana İl Özel İdaresi tarafından kamulaştırılıp, tapu tescillerinin yapıldığını belirtti.

Dölek, Yüreğir Kaymakamlığı´nın koordinasyonunda, Adana Özel İdaresi, Yüreğir Belediyesi, Yüreğir Özel İdaresi, Yüreğir Emniyet Müdürlüğü, ASKİ ve TEDAŞ yetkililerinin çalışmalarıyla, kamulaştırılmış 45 konutun yıkımının gerçekleştirildiğini belirterek, "Söz konusu kamulaştırma Ulubatlı Hasan Mahallesi için ve Yüreğir´in eğitimdeki başarısının arttırılmasını sağlamak adına önemli bir proje olacak. Çocukların zehirlendiği bir bölgede çocuklara artık eğitim verilerek yarınlara hazırlanacak" diye konuştu.