Adanahabermerkezi.com

Bunlarda en dikkat çekeni ise AVM'lerin 11 Mayıs tarihi itibariyle açılmaya başlaması kararı oldu. Toplu alanlarda sınırlı sayıda insanların AVM'lere alınacak olmasına karşın salgın riski tedirgin ediyor. AVM'lerin açılmasıyla ilgili kararların da "Bilim Kurulu Kararlarına" dayandırılması ise tartışılan diğer konu. Durum böyleyken Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nun sunduğu “Çalar Saat” programına katılan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, alışveriş merkezlerinin açılışına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Küçükkaya’nın “Siz AVM’ye gider misiniz” sorusu üzerine Azap, “Gitmem, çok zorunda kalmazsam gitmem” yanıtını verdi.

“AVM’ye gitmem gerekirse tedbirlere dikkat ederek giderim, işimi halledip ayrılırım” diyen Azap, salgın öncesindeki gibi topluca AVM’ye gidip vakit geçirmenin yapılmaması gerektiğini vurguladı.  Durum böyle olunca vatandaşlar da "Madem Bilim Kurulu üyesi bile gitmeme eğilimi gösterirken neden AVM'ler açıldı. Bu büyük bir çelişkidir" görüşünü belirtiyor.

BASKETBOL VE VOLEYBOL LİGLERİ OYNANMAYACAK, FUTBOL MAÇLARI OYNATILACAK

Ön plana çıkan ikinci ciddi çelişki ise spor dünyasını ilgilendiriyor. Voleybol ve Basketbol Federasyonları ligleri sonlandırarak sporcuların sağlığını ön planda tutarken, fotbol maçlarının oynatılmak istenmesi, futbol dünyasını ikiye böldü. Bazı kulüpler maçların oynanması fikrini destekliyor. Ancak futbolcular başta olmak üzere ciddi bir kesim de sağlık risklerine dikkati çekerek maçların oynanmaması fikrini destekliyor.

Yöneticilerin yaşadığı çelişkisi ise Basketbol ve Voleybol liglerinde ligler sonlandırılırken, Fotbolda liglerin sonlandırılmamış olması. Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, Futbol maçlarının oynanması kararı üzerine "Sorumluluk TFF'nindir" diyerek aslında bilim kurulu olarak ta maçların oynanmamasını istediklerini belirtmiş oldu.

Berberlerin açılması ve diğer normalleşme adımları da farklı gerekçelerle tartışılıyor ve çelişki barındırıyor. Gözler alınan kararlatrın yeniden değerlendirilmesi umuduyla yetkililerde..