Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) bünyesinde oluşturulan Sinerji Kulübü’nün herhangi bir oluşuma bağlı olmadan, herhangi bir ideolojiye hizmet etmeyecek bir biçimde örgütlenmiş bir öğrenci topluluğu olduğunu söyleyen Sinerji Kulübü Başkanı Umutcan Olmuş, “Yapılan her organizasyon bireylerin bir araya gelerek ortaya çıkarttığı sinerji ile gerçekleşir. Gerçekleşen her organizasyonda öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerini öncelikli tutmak ve bu gelişime katkı sağlamak temel amacımızdır.” dedi.

 

Kar amacı gütmeyen, gönüllülük esasına göre yürütülen Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı resmi bir kuruluş olduklarını dile getiren Başkan Umutcan, “Yaptığımız organizasyonlardaki harcamaları sponsorluklarla karşılıyoruz. Çatısı altında kurulduğumuz Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin alanında en iyisi olan iş adamlarıyla, sanatçılarla ve diğer bütün meslek gruplarının öncüleriyle bir araya gelmesi için durmaksızın çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

Yaptıkları büyük organizasyonlarla Çukurova Üniversitesi’nin ve Adana’nın tanıtımına katkı sağlamak, kariyer kulübü olmanın gereğini yerine getirecek toplantılar ile öğrencilerimiz ile iş dünyası arasında köprü kurmayı amaç edindiklerini söyleyen Başkan Umutcan Olmuş, “Çukurova Üniversitesi öğrencileri için bilgilerini, tecrübelerini paylaşabilecekleri en ideal kulüp olmayı hedefliyoruz. Kurulduğu 2005 yılından itibaren çok sayıda organizasyon gerçekleştiren Sinerji Kulübü olarak KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş gibi büyük devlet adamlarını, Şevval Sam, Beyazıt Öztürk gibi gençliğin hayran olduğu sanatçı ve şovmenleri konuk ettik. Öğrencilerin iş hayatını tanıması adına 4 bin kişiyi aşan Teknoloji ve Girişimcilik Zirvesi, Yönetim ve Kariyer Zirvesi gibi başlıca büyük organizasyonlara da imza atmıştır. Bunların yanında 100’ün üzerinde konferans, söyleşi ve seminer düzenledik. Ayrıca, Adana ve çevresindeki birçok tesis ve fabrikaya, TÜBİTAK ve Siemens’e teknik geziler yaptık. Son olarak, Ç.Ü. Öğrenci Konseyi ile beraber yürüttüğümüz Çanakkale Haftası etkinliğinde Türk Einstein’ı olarak bilinen dünyaca ünlü bilim adamı Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu’na konferans verdirdik. Çanakkale Savaşı’nda ecdadın yediği yemek menüsünü üniversite yemekhanelerinde ücretsiz olarak dağıtmış ve milli bilinç oluşturarak farkındalık sağladık.” diye konuştu.

 

Popülariterlerinin Toroslar’ı aştığını da gururla söyleyen Umutcan, “Adana’nın dışında da bir çok kurum ve kuruluştan davetler aldık. Bunlardan; NTV Biri Bana Anlatsın Programı, Kanal D Beyaz Show, Sabancı Kariyer Günleri ’08, Uludağ Üniversitesi İktisat Kulübü ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediğ’’Yazmak ve Yaşamak’’ konulu edebiyat paneli, Teb Formasyon Akademisi, Teb Akıl Fikir Kampüsü, Gençnet ’09, Sabancı Kariyer Günleri ’09, Kadal D Disco Kralı Programı, Show TV Kuzeyin Oğlu Programı, INGBank Üniversite Kulüpleri Platformu’nu sıralayabilirim.” dedi.