Çukobirlik Yönetim Başkanlığı’na seçilen Bal, öncelikli hedeflerinin; ortak üreticilere sunulan hizmetlerde çıtayı daha yukarılara taşımak olduğunu söyledi.

Çukobirlik Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda, Öztürk’ten boşalan yönetim kuruluna yedek üye Şanlıurfa temsilcisi Ahmet Aykan’ı getirdi. Ardından yapılan görev bölümünde Abdurrahman Bal Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Ekrem Bayar Başkan Vekilliği’ne getirildi. Yönetim Kurulu üyeleri ise İsmail Yıldırım ve Ahmet Aykan’dan oluştu.

Genel Müdür Yakup Şahin mevzuat gereği Yönetim Kurulu’nun tabi üyesi bulunuyor.

Çukobirlik Denetim Kurulu ise Abdulkadir Ayhan, Emin Şahbaz ve Bakanlık Temsilcisi Ali Özcan’dan oluşuyor.

Görev bölümünden sonra bir açıklama yapan Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Bal, bugüne kadar kuruma hizmet vermiş olan herkese teşekkür etti.

İşlerinin kolay olmadığını ama tüm yönetim, denetim kurulu ve idari kadro olarak zorlukların üstesinden geleceklerine inandıklarını, görevi de bu nedenle kabul ettiğini kaydeden Bal, “Hedefimiz, ortaklarımıza sunulan kooperatifçilik hizmetlerinde çıtayı daha yukarılara taşımak. Bu konuda elimizden gelen çabayı harcayacağız. Şu anda ortaklarımıza tohumluk, gübre, zirai ilaç gibi emtia dağıtımında bir sıkıntımız yok. Kooperatiflerimizin tamamında bu hizmetleri veriyoruz. Önümüzdeki kampanya dönemi için çalışmalarımızı titiz bir şekilde sürdürüyoruz. Bu konuda plan ve programlarımızı yaptık. Ortağımızın kuruma getireceği ürünün tamamını alacağımızı, ürün bedellerini aksatmadan peşin ödeyeceğimizi şimdiden müjdeleyebilirim” dedi.

Bu arada ortak üreticilere de seslenen Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Bal, “Birliğin asıl sahipleri ortaklarıdır. Ortak Çukobirlik’e sahip çıktığı, ürününü getirip teslim ettiği sürece, piyasaya oranla kıyaslanamayacak oranda daha iyi kooperatifçilik hizmetleri alma imkanı bulur. Ortağımızın bize vereceği destek ve güçle aşamayacağımız zorluk olamayacaktır. Tüm ortaklarımızın bu bilinç içerisinde kendi kooperatiflerine ve birliğe sahip çıkmalarını diliyoruz” açıklamasında bulundu.