Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent Beldesi'nde kimliği belirlenemeyen 2 hırsızlar tırmanarak girdiği evlerden ne bulursa çalıyor. Son olarak Abdurrahman Kurt'un evine demir kapıdan tırmanarak girip evde 7 kişinin olmasına rağmen pantolonların ceplerini tek tek yoklayıp ev sahibinin pantolonundan 4 bin 800 TL para ve 5 bin 700 TL'lik cirolanmış çek çalan hırsızlar beldeyi ayağa kaldırdı. Hırsızlar kaçarken de güvenlik kamerasına yakalanmasına rağmen yakalanmamasına isyan eden belde sakinleri artık
kendi güvenliklerini kendileri sağlıyor.
Bir hafta içerisinde yaklaşık 20 işyeri ve evin soyulduğu beldede vatandaşlar artık gece nöbet tutup gündüz uyuyor. Gece saat 23:00'dan sonra 15 kişilik köylü grup ellerinde sopalarla sokakta devriye atıyor. Devriyeden sonra vatandaşlar ellerindeki sopalarla sabaha kadar nöbet tutup evlerinin güvenliğini sağlıyorlar. Birbirleriyle telefonla irtibat kurup herhangi bir olay olup olmadığını soran vatandaşlar sokaktaki karanlık yerleri de zaman zaman fenerle aydınlatarak kontrol ediyor.
Gruba önderlik eden 30 yaşındaki Cuma Kurt, arkadaşlarına gece boyunca ne yapması gerektiğini anlattıktan sonra herkesi nöbet yerine gönderiyor.
Geçtiğimiz günlerde pantolonu çaldıran ve içinde 4 bin 800 TL para ile 5 sin 700 TL'lik cirolu çek olduğunu anlatan Abdurrahman Kurt, "Evimizin içine kadar girip pantolonumu dahi çaldılar. Çocukların psikolojisi bozuldu, korkudan yatamıyorlar. Onların korkmaması için sabaha kadar sopalarla nöbet tutuyoruz" dedi.
23 yaşındaki Murtaza Doğan ise çocukların can güvenliğinin kalmadığını söyleyerek, "Ailemizi malımızı korumak için sopalarla sokaklarda devriye atıp, yabancı birisini görürsek arkadaşlara haber verip uyarıyoruz. O yabancı kişiyi durdurup beldede ne gezdiğini soruyoruz. Daha sonra evlerimizin önünde sabaha kadar nöbet tutuyoruz. Bu durum hırsızlar beldeyi bırakana kadar devam edecek. Artık biz bu hırsızlardan bıktık" diye konuştu.