Adana Şehit Aileleri Malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nde, 5 yıl önce başlayıp geleneksel hale getirilen aylık mevlit merasimine Vali Hüseyin Avni Coş ile 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı da katıldı.
Burada konuşan Vali Coş, "Evlat acısının ne denli büyük olduğunu çeken bilir" diyerek, "Bu acıyı içli bir şekilde aktaranlara empati duyarak, ne kadar ıstırap çektiklerini tahmin edebiliyoruz" şeklinde konuştu.
Şehit acısını karşılayan kültür, tarih ve inançlarımız olduğuna dikkat çeken Vali Coş, kaybedilen evlatların yüksek bir mertebeye eriştiğini dile getirerek, şöyle devam etti:
"Geri kalanları ise vatan ve devletimizin nazarında en yüksek yerde bulunuyor. Hepimiz faniyiz. Önemli olan ölümün şerefli olması, gururla ve onurla yad edilmektir. Bunlar acımızı hafifletmektedir. Bugün burada rahat bir toplantı yapabiliyorsak, bunu kanını, canını vermekten tereddüt etmeyen şehit ve gazilerimize borçluyuz. Doğulusu, batılısı, güneylisi ve kuzeylisi, bütün insanlarımız yeri geldiğinde şehit olmaya hazırdır."
6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı da, toprağın kanla yoğrulmadığı sürece vatan olmadığını belirterek, "Anadolu'nun kapılarını açan Çaldıran Savaşı'ndan beri şehitler vermişiz ve vermeye devam ediyoruz. Dünyada 31 ülkede şehitliğimiz var. Bu da her 5 ülkenin birinde şehitliğimiz olduğu anlamına geliyor. Türkiye'nin büyüklüğünün en güzel örneği budur. İnşallah bu acılar bir gün tamamen ortadan kalkar" dedi.
Konuşmasında çalışma ve faaliyetlerden bahseden Adana Şehit Aileleri Malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Emine Kunt da, "Her ay başında burada toplanarak acılarımızı paylaşıyoruz. Çünkü bir anne için evladının al bayrağa sarılmış tabutunun gelmesi kadar zor bir şey yoktur. Bize sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Okunan mevlidin ardından şehitlerin ruhu için dualar edildi.