İlk öğretim okulundaki sınıfların tamamını kapsayan atölye çalışmalarının alanı önümüzdeki günlerde genişleyecek. Bu atölyelere ilk olarak Mutfak Atölyesi eklenecek. Ardından Fotoğraf Sanatları Atölyesi, Girişimcilik Atölyesi ve Dans Atölyesi devreye girecek. Ekinfen Okulları’nda ayrıca bir masal odası mevcut.  Ekinfen Okulları lise öğrencileri dans ve tiyatro atölyelerinde yeteneklerini geliştirme olanağına sahip. Öğrencilerin bahçede bazı tarım ürünleri yetiştirip, hasadını yapabildiği Ekinfen Okulları’nda  tüm bu faaliyetler ve atölye çalışmaları, Milli Eğitim’in verdiği eğitim öğretim müfredatına ek olarak gerçekleştiriliyor. Eve ödev götürülmesi yerine ders bitimi etüt çalışmasının yapıldığı okulda, öğretmenler ve personel akşam 18:00’e kadar faaliyetlere devam ediyor.

Ekinfen Okulları Kurucusu Ferdane Bayıldıran, öğrencilerine doğuştan var olan yeteneklerini keşfedebilecekleri ve bunları geliştirebilecekleri bir ortam hazırladıklarını belirterek, “Atölyelerimiz bu amaçla kuruldu ve sayıları artacak, kapsamı genişleyecek. Her bir atölyenin uzman öğretmenleri var. Her atölyede 2 öğretmen görev yapıyor. Atölyelerimizdeki öğrenci sayısı 18-20 arasında değişiyor. Öğrencilerimize atölye seçim forumu veriliyor. Öğrencilerimiz  3 tercihte bulunabiliyor. Atölye Komisyonu 3 atölyeden birine öğrenciyi yönlendiriyor. Belirli periyotlarla öğrenciye yeniden atölye seçim olanağı veriliyor” dedi.

PRATİK BECERİ VE ÖZGÜVEN

Bayıldıran sözlerini şöyle sürdürdü: “Söz konusu sistemle Türkiye’de bir ilke imza atan Ekinfen Okulları’nda öğrencilerin standart derslere hakim olmalarının yanında, hayatlarında kullanabilecekleri bilgi dağarcığı ve pratik beceriyle donanmaları en önemli amaçlar arasında yer alıyor. Yoğurt mayalayıp, marul yetiştiren, gitar çalıp, turşu yapan, yılbaşı ağacını kendileri süsleyen, elektrik devreleri oluşturan,  tiyatro oyunu sahneleyip, dans eden öğrencilerin “işe yarayan” bireyler haline gelmesi ve yüksek seviyede özgüven kazanması olasılığı çok yükseliyor.