Adana’da birçok emekli vatandaş milli piyango yılbaşı özel çekilişi için milli piyango satış bayilerine akın etti. Emekliler emekli maaşlarına yüzde 3 gibi bir zammın yapıldığını, bunun kendilerine yetmediğini, bu nedenle borçlarından kurtulabilmek için milli piyango biletini umut olarak tercih ettiklerini savundular. Tüm Emekliler Derneği Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, milli piyangosunun kendisine çıkması durumunda ikramiyenin büyük kısmını yoksul emeklilere dağıtacağını belirtti.

ŞANSIMI DENEMEK İSTİYORUM

Emekli vatandaşlardan Ali Kürtoğlu, Milli piyango bileti alma sebebini şansını denemek amaçlı olduğunu aktardı. Emeklilerin durumlarının vahimliğinden dert yakınan Kürtoğlu,  “Şansımı denemek için alıyorum. Zaten emekliyim. Emeklinin durumu vahim zaten. Şansımıza çıkarsa hayatımızda büyük bir değişiklik olur. “ dedi

MAAŞLAR YETMİYOR

Emekli vatandaşlardan Hatice Akçalı ise, emeklilerin umutlarının artık biletler ve şans oyunlarına kaldığına dikkat çekti. Maaşlarının kendilerine yetmediğini dile getiren Akçalı, “ Artık emekliler olarak umutlarımızı bunlara bağladık. Maaşlar yetişmediği için mecburuz. Emeklinin hali perişan. Bütün emekli arkadaşlarımız hep kredilerle geçiniyorlar. Önce kendi ihtiyaçlarımı görür sonra ise, çıkarsa hayır kurumlarına bağışlarda bulunurum.” diye konuştu.

ÖĞRENCİ OKUTMAK İSTİYOR

Gülşen Parla isimli emekli ise, kendisine para çıkarsa öğrenci okutmak istediğini dile getirdi. Parla, “Bana çıkarsa kesin öğrenci okuturum. Kendimce etrafımdaki ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya çalışırım. “ ifadelerini kullandı.

BİR UMUT DÜNYASI BU

Önder Yılmaz isimli emekli vatandaş ise, “Sizde milli piyango bileti alıyorsunuz büyük ikramiye size çıkarsa ne yaparsınız” sorumuzu şöyle yanıtladı; “Milli piyango biletini niye alıyoruz. Bir umut dünyası bu tabi ki. Bir şeyler çıkar mı diye alıyoruz. Çıkarsa ne yaparız derseniz önce ihtiyaçlarımızı karşılarız ardından ihtiyaç sahiplerine yardımcı oluruz. Emeklinin umudu milli piyangoya kaldı diyebiliriz.”

BİR ÜMİT IŞIĞI

Tüm Emekliler Derneği Adana Çukurova Şubesi üyesi Ümit Atılmış ise, talih kuşunun bu yıl emeklilere konmasını umut ederek bilet satın aldıklarını anlattı. Atılmış, şöyle devam etti, “Milli piyangoyu niye alıyoruz bir ümit, bir ışık güvercin gibi bizde parayı kazandığımızda acaba havada uça bilecek miyiz?. Ya da bu emekli aylığı ile yerlerde mi sürüneceğiz hep.  Bu açıdan bir tane alıyoruz ya çıkarsa diyoruz. Büyük ikramiye çıkarsa emeklilere ne kadar çok faydamız olacak, daha çok neler yapabileceğimiz konusunda daha çok çalışmalar yapacağız. Emeklilere şuan yapılan zamları bir çocuğa dahi verseniz günü birlik yetmeyeceği için kabul etmez. Maaşlara yapılan zamlarla tüketim malzemelerine yapılan zamlar birbiriyle aşırı orantısız.”

YOKSUL EMEKLİLERE DAĞITACAĞIM

Tüm Emekliler Derneği Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, yapılan düşük zamlarla emeklilerin mağdur edildiğini belirtti. Emeklilerin bu nedenle umutlarını bu yıl milli piyango biletine bağladığını hatırlatan Kaya, “Emekliye yapılan 30 - 40 lira gibi bir zam neye yeter. Bir tüp fiyatı şuan yaklaşık 80 TL oldu. Ülkeyi yönetenler ellerini vicdanlarına koyarak emeklinin meselesini gözden geçirmeli. Yoksa emekli gerçekten mağdur ve huzursuz bir vaziyette. Bende milli piyangoya umut bağlamak zorunda kaldım. Emeklilerimizi bu durumda görmekten dolayı çok üzgünüm onlar için dernek olarak en iyi çalışmayı yapmak için yola çıktık. İnanın bana milli piyango bileti çıkarsa samimiyetimle söylüyorum. Yoksul emeklilere dağıtacağım. Başkada bir şey söylemek istemiyorum.” dedi.