Başkan Arıkan, “CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın cumartesi günü hem Akın Özdemir ve EMO Parkı’nı hem de 6 bin metre kapalı alana sahip Akdeniz bölgesinin en büyük pazar yerinin açılışını yapacak” dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi Kurucu Başkanı Akın Özdemir’in adını taşıyan ve 4 elektrik mühendisinin büstünün de yer alacağı ‘Akın Özdemir ve EMO Parkı’ CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın tarafından açılacak. Cumartesi günü saat 11.00’de açılışı yapılacak olan parkın Akın Özdemir ile 4 mühendisin adlarına yakışır şekilde yapıldığını belirten Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, “Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Suat Karaslan tarafından yapılan anıtlardan birinde Akın Özdemir, diğerinde ise İbrahim Atalı, Tevfik Okumuş, Celal Polat, Mehmet Aysan’ın kaideleri yer alacak. Akın Özdemir Parkında bir amfi tiyatro, 2 ayrı süs havuzu, şelale, Huzurevleri Mahallesi ve çevresinde oturan vatandaşlarımızın yararlanacağı fitnes ve çocuk oyun alanları bulunacak. Parkta Huzurevleri Mahallesi Muhtarlık Hizmet binası ile vatandaşların yararlanabileceği bin 200 metre uzunluğunda bir yürüyüş parkuru da yer alıyor” dedi.

Akdeniz’in en büyük kapalı semt pazarını da Kurttepe Mahallesi’nde yaparak Çukurova’ya kazandırdıklarını belirten Başkan Arıkan, “Bölgenin en büyük kapalı semt pazarını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bununla birlikte verdiğimiz sözleri de yerine getirmiş oluyoruz. Yaklaşık 230 esnafın satış yapabileceği 6 bin metre kare kapalı alana sahip kapalı semt pazarı 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. 1 milyon 395 bin TL’ye mal olan pazar yeri betonarme karkas yapı üzerine çelik konstrüksiyon çatıya sahiptir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın Akın Özdemir ve EMO Parkı’nı açtıktan sonra saat 12.00’de Kurttepe Kapalı Semt Pazarı’nın da açılışını yapacağını açıkladı. Başkan Arıkan, tüm Adanalıları hem Akın Özdemir ve EMO Parkı’nın hem de Kurttepe Kapalı Semt Pazarı’nın açılışına beklediğini söyledi.