13-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek 9. Uluslararası Engelli Gençlik Festivali için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ve beraberindeki heyet bu kapsamda ABD’nin Adana Konsolosu John Espinoza’yı ziyaret etti.

ABD’nin Kültür ve Basın Ataşesi Susan Wilson’ın da hazır bulunduğu ziyarette, festival ile ilgili yapılacak işbirliği de konuşuldu.

ABD’nin Adana Konsolosu John Espinoza, kasım ayında yapılan festivalden çok etkilendiğini ve başarılı bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirterek, bu yıl düzenlenecek festivale ABD’den de bir ekibin katılacağını müjdeledi. Espinoza, “Geçen yıl yapılan festivali takip ettik. Biz de bunun bir parçası olmak istiyoruz. Festival kapsamında bir ABD’den bir ekibi Adana’ya getirmek istiyoruz” dedi.

Kent Meclisi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya da Konsolos Espinoza’ya teşekkür etti. Geçen yıl Romanya, Azerbaycan ve KKTC’den konukları ağırladıklarını anlatan Karakaya, “Verdiğiniz haber Kent Konseyi Engelli Meclisi adına çok sevindirici. Festivalimizin bilinilirliğinin ABD’ye kadar uzanması bizi mutlu etti. Size çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.