Adana'da 18 Aralık 1978'de öldürülen Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Başkanı Akın Özdemir, ölümünün 33'üncü yıldönümünde Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen törenle anıldı. ZMO Genel Başkanı Turhan Tuncer, Akın Özdemir'in eşi Mine ve kızı Deniz Özdemir ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve çok sayıda kişinin katıldığı etkinlikte, 'Faili Belli Siyasi Cinayetler' konulu konferans veren eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Türkiye'de inanan, düşünen, sorgulayan ve Aydın insanların eylemlerinin önemli olduğunu anlatan Sağlar, "Bugün maalesef gençlerimiz niçin insanların sömürüldüğünü, niçin öldürüldüğünü bilmezlikten geliyor. Onlara geçmişin karanlığını anlatmak, geleceğin aydınlanması için önemli bir görevdir. Bu nedenle, burada bulunan sizlere binlerce kez teşekkür ederim" diye konuştu.

'MESELE, GEREĞİNİ YERİNE GETİRMEK'

Faili meçhul cinayetlerle ilgili konuşmak üzere arandığında, Türkiye'de faili meçhul cinayet olmadığını söylediğini aktaran Sağlar, şunları kaydetti:

"Çünkü, Türkiye'de faili meçhul cinayet yok, faili belli cinayetler var. Türkiye'de açık sır var. Türkiye'de her yapılanın aslında devletin arşivlerinde yeri de var. Ama bütün mesele, o arşivlerden, onları indirebilmek, görebilmek ve gördükten sonra gereğini yerine getirebilmektir.