Özel Burç Üçgül Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, buluşları ile yarıştı. ‘Sevimli Deneyler’ adı altında gerçekleştirilen fizik gösteriminde öğrenciler, farklı ve ilginç buluşları ile öne çıktı.

10, 11 ve 12. sayısal sınıf öğrencileri arasında Fizik dersi müfredatı kapsamında organize edilen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Öğrenciler, yoğun araştırmaların ardından tasarladıkları buluşlarını düzenlenen sergiyle tanıtırken, söz konusu etkinliğe ‘kardeş okul’ olarak ilan edilen; Yüreğir Makin San İlköğretim Okulu ve Yüreğir Mehmet Ali Yılmaz İlköğretim Okulu öğrencileri de katılım gösterdi.

‘Sevimli Deneyler’ adlı fizik gösterimini incelemek ve bu deneyler hakkında bilgiler de alan minik ziyaretçiler, sıcak ve samimi bir ortamda ağırlandı. Genç mucitler, ilköğretim öğrencilerine deneyler hakkında açıklamalarda bulunup, onların merak ettikleri sorulara da yanıt verdiler.

‘Sevimli Deneyler’ adlı fizik gösterimi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Gürol Gürsoy,  “Fizik dersinin gündelik hayatımızda çok fazla yeri var. Derslerle günlük yaşantımızı birleştirebilmek amaçlı bu gibi uygulamalarla fizik derslerini öğrencilerimize sevdire bilmeyi hedefliyoruz” dedi.

Görevli öğretmenler Meryem Bolatkıran ve Tülay Eker Kürbüz de, öğrencilerin ortaya koymuş olduğu farklı buluşları önemsediklerini söylediler. Öğretmenler, bu kapsamda da yoğun bir çaba harcayarak, ortaya yeni bir tasarım koymaya çalışan öğrencilerinin başarısını kutladılar.