Rektörün çalışmalarında başarılar dileyen Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten,”Adana Tabip Odası olarak her zaman yanınızdayız. Oda olarak, tıp fakültesi ile ortak çalışma içerisinde olmak, var olan çalışmalarınızı daha ileri taşımak bizleri mutlu edecektir. Etkinliklerimize katılarak bilgilerini bizlerle paylaşan ve yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen hocalarımız adına sizlere teşekkür ediyoruz. Tıp fakültesi son sınıf öğrencilerinin halk sağlığı stajı yaparken sadece bir günlerini Tabip Odasında misafir etmek istiyoruz. Bunda amacımız öğrenciler gerçek yaşama, hekimlik yaşamına atıldıktan sonra Tabip Odaları ve hekimler arası bir bağın kurulmasında daha faydalı olacağını aynı zaman da oda işlevlerinin ne olduğu, odaların nasıl çalıştığı konusunda deneyim kazanacaklardır” dedi.

 

KİBAR ÖNCELİKLİ İŞLER TESPİT EDİLDİ

Tabip Odası Yönetiminin ziyaretinden çok memnun olduğunu belirterek üniversitenin fiziki durumu hakkında bilgi veren Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar,”Gerçekten sizleri burada görmek beni çok mutlu etti. İnşallah el birliği ile üniversitemiz ve şehrimiz için güzel projeler yapacağız. Üniversite ve Tabip Odası bağlarının güçlü olmasını her zaman arzuladığımız gibi tüm STK’lar ile işbirliği içerinde olacağız. Üniversitemizde öncelikli yapılması gerekenleri tespit ettik. Süreç içerinde hayata geçireceğiz. Tıp fakültesi son sınıf öğrencilerinin Tabip Odasın da staj yapma durumunu Halk Sağlığı Dekanı ile görüşeceğim” diye konuştu.

 

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’a Adana İlinde Aile Sağlığı Merkezlerine su faturası ile birlikte gelen çöp toplama bedeli adı altında çok yüksek ücretler geldiğini, bunun İlçe Belediye Meclisinde çözülebileceğini belirterek düzeltilmesini isteyen hekimler ayrıca Defin Ruhsatının aslında belediyeler tarafından verilmesi gerektiğini söylediler.

 

ARIKAN BELEDİYELER MECBUR BIRAKILDI

Katı atık toplama ücretini kesinlikle istemediklerini belirten Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan,”Bu durum tamamen 2872 sayılı Çevre Kanunun 11. Maddesinden kaynaklanan bir olay. Çevre ve Orman Bakanlığının talimatı ile bu bedeli almaya belediyeler mecbur bırakılmıştır. Bu bedeli almadığımız takdirde Belediye Başkanı ve personeline zimmet çıkacaktır. Personel bu zimmetin altından nasıl kalksın. Bu durum vatandaşı rahatsız ettiği gibi bizi de rahatsız etmiştir. Kanun gereği ASKİ bu parayı su faturaları ile toplayacak deniyor maalesef ASKİ bu görevini tam yapmamaktadır. Bizi halkın önüne atıyorlar sanki suç işlemişiz gibi. Bunun düzene girmesi için büyük çaba sarf ediyoruz. Aslında sil baştan yeniden ele alınıp, hükümet ve belediyeler bir araya gelerek yeniden değerlendirilmesi lazım” dedi.