Adana ESOB’a bağlı Adana Eski Makine Aksamı ve Hurdacılar Esnaf Odası’nca kurulan sitenin başkanı Kemal Deniz ile yönetim kurulu üyeleri Cuma Öküzcü, Ziya Nazar, Şevki Uyanık ve Mehmet Çetin, Kaymakam Çınar’ı makamında çiçekle ziyaret ederek, “Hayırlı olsun, Allah işinizde kolaylıklar versin” dediler.
Başkan Deniz, Hurdacı esnafının geri dönüşüm hizmeti yaparak ülke ekonomisine ve istihdama büyük katkılar yaptığına işaret ederken, “Bizim mesleğimizin okulu yok. Diploması da yok. Adana çok göç alıyor. Emekli olan, işinden ayrılan, işsiz kalan hurdacılık yapıyor. 10 binin üzerinde bu işten ekmek yiyen insan var. Bizim mesleğimiz geri dönüşümcülük. Eskisi olmayanın yenisi olmaz. Yıllardır doğanın eritemediği, çürütemediği maddeleri topluyor, ekonomiye kazandırıyoruz.  Bizler Bağ-Kur’luyuz. Prim yatırıyor, büyük vergiler ödüyoruz.  En büyük çevreci hurdacı esnafıdır”dedi.
Kaymakam Çınar da, hurdacı esnafının çalışmalarıyla ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını, bunun da göz ardı edilemeyeceğini belirtirken, “Hurdacı esnafı, ülkemiz için ulvi bir görev yapıyor. Sizler gerçekte geri dönüşüm hizmeti veriyorsunuz. Sizlerin topladığı atıkların, ekonomiye katkısı çok büyük.  Bugün İskenderun’da Ortadoğu’nun en büyük demir çelik üretim ve işleme fabrikaları kuruldu. Ağırlık üzerine kurulu bu sektörde, taşıma maliyetlerini de en aza indirmek lazım. Eskiden atıklar İstanbul’a giderken, bugün bölgedeki fabrikalara gitmesi güzel bir gelişme. Fabrikalara mesafe kısaldıkça sizlerin kazancı artacaktır. Çok şükür, millet kazandıkça devlet, devlet kazandıkça millet zengin oluyor. Bu vesileyle ben de sizlere işlerinizde kolaylıklar ve bol kazançlar diliyorum”diye konuştu.