Hedeflere Ulaşmak İçin Çabalıyoruz

DSİ Genel Müdürü Murat ACU;’’ DSİ olarak Toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hazırlanan sulama ve depolama projelerinde maksadımız; tarımsal üretimi artırmak, tarımla geçimini sağlayan nüfusun refah seviyesini yükseltmek, artan nüfusun besin ihtiyacını karşılamak, sanayimizin hammadde ihtiyacını temin etmek, tarımın milli gelir içindeki payını artırmak, kırsal göçü önlemektir. Bu amaçlara ancak ve ancak sulama tesislerinin doğru ve planlı işletilmesi neticesinde ulaşılabilir. 1954 yılında teşkilatlanan ve ülkemizdeki su kaynaklarının planlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu olan Genel Müdürlüğümüz; belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmalarına hızla devam etmektedir. ’dedi.


Hizmete Aldığımız 10 Baraj ve 1 Gölet…

Adana’nın hasretle beklediği baraj ve göletleri bir bir hizmete alındığını ifade eden DSİ Genel Müdürü ACU, ‘Son 15 yılda tamamladığımız 10 baraj ve 1 gölet ile vatandaşlarımızın yüzünü güldürdük. Özelikle 2010 yılında hizmete aldığımız 130 metre yüksekliğindeki dev Yedigöze Barajı ile 109.360 dekar arazi sulanmaktadır. Su kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmeye devam ediyoruz. Adana’da kalkınmayı hızlandıracak, il’de sulamayı ve ziraatı geliştirecek 7 baraj daha inşa ediyoruz. ’dedi.

Adana’da Bütün Münbit Arazileri Sulayacağız…

Son 15 yılda inşa edilen sulama projeleri ile 791.520 dekar zirai arazinin sulamaya açıldığını ifade eden ACU, ’Böylece Adana’da ziraatı bir adım daha ileri taşıdık ve çiftçilerimize yıllık 472 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık. Adanalı çitçilerin hasretle beklediği Yumurtalık Ovası Cazibe Sulaması ile 64.100 dekar araziyi sulamaya açtık. İmamoğlu Sulaması 1. Kısım işiyle 45.520 dekar araziyi, 7YP-2 Sahası Sulama Tesisleri 1 Ünite ve 2. Ünite işleri ile de 62.900 dekar araziyi sulamaya açtık. Sulamaya açtığımız bu alan çok önemli ama sulayacağımız daha fazla alan var. Şu anda inşaat çalışmaları devam eden sulama tesisleri ile 628.640 dekar münbit araziyi daha sulamaya açacağız.’ dedi.

Taşkın Koruma Tesisleriyle Halkımızı ve Toprağımızı Koruduk…

Adana ilinde taşkınları korumak için yoğun çalışma yürütüldüğünü ifade eden Genel Müdür ACU, ‘Son 15 yılda inşa ettiğimiz 55 adet taşkın koruma tesisi ile Adana şehir merkezi, 89 meskûn mahal ve 2.642 dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. 5 adet taşkın koruma tesisinin de inşaatları devam etmektedir. ‘dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat ACU;‘’Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.